TV spored TV SLO 2


23. marec 2017 - 29. marec 2017
06:25 Otroški kanal
 • Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00 Zajček Belko: Prvič, ko sem izgubil zobek - risanka, ponovitev
 • Zajček Belko izgubi svoj prvi mlečni zobek. Sprva ni vesel, ko pa zve, da ga bo najbrž obiskala zobna vila in mu za zobek prinesla darilo, jo nestrpno pričakuje.
07:05 Pipi, Pupu in Rozmari: Pantomima - risanka, ponovitev
 • Pipi, Pupu in Rozmari ravno pripravljajo zajtrk, ko z bližnjega polja zaslišijo krakanje vran. Te se norčujejo iz strašila. Ko vrane odidejo, prijatelji presenečno odkrijejo, da je strašilo živo. Strašilo jim nato pojasni, da raje zabava vrane, kot pa jim dovoli, da pozobajo žito.
07:10 Fletni Gaji: Ovca teta Snežka - risanka, ponovitev
 • Fletni gaji so najbolj nenavaden košček sveta. Tam je Ulica ribjega smradka, Kikirikijeva cesta, Plavutniška pot in še marsikaj drugega. Prebivalci pa … Majhni in zelo prijazni: krokodilka Milka, morska vetrnica Zvezdana, netopirka Špela in še bi lahko naštevali. Jih želite spoznati? Brž pot pod noge v Fletne gaje!
07:15 Tilka in prijatelji: Čačka in jablana - risanka, premiera
 • Čačka obožuje jabolka. Najraje jih hrusta preden se gre igrat s prijatelji. A v posodi s sadjem je le grozdje, ki je ne nasiti. Na vrtu poišče jablano, a jabolka so grenka, ne zrela in sočna. Čačka neutrudno čaka, da bodo jabolka dozorela. A to zelo dolgo traja in večkrat mora preveriti, če so že zrela. Zdaj je jablana že skoraj prazna. Prijatelji ugotovijo, da morajo Čačko naučiti potrpljenja, da ne bo zmanjkalo jabolk.
07:30 Knjiga o džungli: Legenda o jantarju - risanka, ponovitev
 • Mavgli se razveseli jantarja, ko ga najde. Balu pa ga hoče vreči stran. Legenda namreč pravi, da je v jantarju moč vseh živali, ki so kdaj živele, njegov lastnik pa bo to moč nasledil.
07:40 Knjiga o džungli: Legenda o Velikem kremplju - risanka, ponovitev
 • Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan ... čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Rudyarda Kiplinga Knjiga o džungli. Pustolovščine dečka, ki so ga vzgojili volkovi v indijski džungli, so prvič oživele v 3D HD animirani seriji za otroke, stare od 6 do 9 let. Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, naustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle. Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi voljčji "starši", eksotične živali in celo ljudje.
07:50 Bacek Jon: Barka - risanka, ponovitev
 • Koliko vragolij si lahko izmisli ovca? Veliko, če je ovca v resnici bacek. Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan ter vedno poln genialnih idej, brž ko kmet obrne hrbet svojemu dvorišču. Čreda ga obožuje in slepo sledi njegovim podvigom. Toda kaj, ko je bacek Jon še precej mlad in neizkušen. Težave so prav hitro na obzorju. Rešitev pa vedno povsem drugačna od pričakovane! Ob živahni situacijski komiki in klasični komiki brez besed v Aardmanovi vrhunski animaciji je gotovo eno – kadar je Jon v bližini, na kmetih ni nikoli več tako, kot je bilo.
08:00 Zgodbe iz školjke: Nočko: Snežica in rožica, ponovitev
 • Veter zopet nagaja čarovnici Malči. Razmetal ji je vso sobo. Jako pa je zunaj ujel dež. Med tem ko se Jakova oblačila sušijo nad »šporgetom«, mu Malči prebere zgodbo o dveh deklicah. Veter se med tem skriva v prostoru in čak na svoj trenutek. Ko Jaka oddide, se veter zapodi v Malči, ki pa ima vsega dovolj…
08:10 Zgodbe iz školjke: Moja sestra Tina, kratki igrani film, ponovitev
 • Luka je 8-letni deček, ki obožuje ladje, ni pa še dober plavalec. 14-letna Tina bi poletno popoldne na plaži raje preživljala v družbi svojih vrstnikov, kot da mora paziti na 8-letnega bratca Luko. Ko zagleda prikupnega vrstnika, dobi njen dan celo smisel, a kaj ko ima Luka čisto drugačne načrte: oditi v marino, se igrati v mivki, se sladkati s sladoledom,.. Le kako naj uskladita svoje želje?
08:45 Kanape - Kanapé - oddaja TV Lendava
 • Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma: - Divatsarok: Cakó Kinga divattervező; - A padlás – ízelítő az Egy&Más Vándorszínház legújabb bemutatójából; - Nora Matisse zenei producer; - klipek: Anez, Elefánt, Matter, Koala Voice.
09:15 To bo moj poklic: Čevljar, 1. del
 • Kako lahko postaneš čevljar? Odgovore v oddaji iz serije To bo moj poklic predstavljata voditelja Janja Grabić in Simon Zajc. Scenarij je pripravil Simon Hernaus, oddajo pa je režirala Polona Sepe. Produkcija: S.TV.A.
09:55 Slovenski vodni krog: Hudinja - dokumentarna nanizanka
 • Kaj imata skupnega 700 let staro mlinsko kolo in slovenska vesoljska postaja v zemeljski krožnici? Bliskovite vremenske spremembe, vas na Rogli, kjer prebivata še zadnja prebivalca te vasi in največje umetno jezero v Sloveniji pričajo o prihodnosti vodnega toka v Sloveniji. Hudourniške soteske z ljudmi, ki tam živijo, pripovedujejo zgodbo o neokrnjeni naravi, ki ji bije zadnja ura.
10:40 10 domačih
 • 10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
11:10 eRTeVe
 • V oddaji eRTeVe se boste lahko sprehodili skozi najzanimivejše filme, serije in oddaje televizijskega programa, pokukali za kulise našega ustvarjanja in izvedeli kaj zanimivega o znanih in manj znanih osebnostih naše medijske hiše. Spoznali boste lahko radijske in televizijske poklice, prisluhnili pogovorom z varuhom gledalčevih pravic in še marsikaj. Vsak ponedeljek ob 18h na prvem sporedu.
11:40 Dobro jutro
 • Dobro jutro Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji ‘Moje zdravo telo’ pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
14:25 Biatlon - svetovni pokal: štafeta (M) - prenos iz Ruhpoldinga
 • Druga postaja januarskih tekem biatoncev po klasičnih prizoriščih je Ruhpolding na Bavarskem. Tekme, ki si jih bo v živo ogledalo blizu 100 tisoč gledalcev, bodo od srede dalje, najprej se bodo v štafetnem nastopu pomerili fantje. Slovenci se želijo uvrstiti v prvo polovico nastopajočih. Reporter bo Marjan Fortin.
15:50 Dober dan
 • Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
16:45 Prava ideja: Petra in Miran Sirk, penine Bjana
 • Z vztrajnim delom in znanjem so Sirkovi ustvarili blagovno znamko Bjana, ki se postavlja ob bok najboljšim svetovnim pridelovalcem penin. Na najprestižnejšem vinskem tekmovanju v Londonu so njihove penine lani že drugič zapored osvojile naslov regionalnega prvaka. V najstarejši kleti v Brdih danes zorijo v 180 tisoč steklenicah štiri 4 vrste penin; vse so pridelane po klasični metodi. V tujino jih izvozijo 35 odstotkov, največ v Italijo. V začetku letošnjega leta načrtujejo tudi prve prodaje na azijskem trgu.
17:25 Ti, jaz in oni - angleška nanizanka
 • 3. del: Buda za srečo (LUCKY BUDDHA) Lauren po selitvi prinese v Edovo hišo tudi nekaj svojih spominkov. Eda je groza kiča, vendar se z Lauren nekako sporazumeta, kaj bo ostalo v hiši. Ko pa Alan Edu pomaga pospravljati, pride do nesporazuma in Laurenin Buda roma na smetišče. Pri Debs nastopi kriza zaradi pokvarjenega pomivalnega stroja.
18:00 Halo TV: Domovi za ostarele; gost: Samo Berčič, Skupnost socialnih zavodov Sloven...
 • Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
18:55 Timi gre: Plesalec - risanka, ponovitev
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
19:05 Liki: Zvonček za muco - risanka, ponovitev
 • Zvonček za muco, Ezopova basen Nauk: »Če se boš dovolj dolgo trudil, ti bo naposled uspelo.« Miši so imele skupnega potuhnjenega sovražnika, mačko. Sklicale so posvet in sklenile, da ji bodo okoli vratu pritrdile zvonček. Tako se jim ne bo mogla več prikrasti za hrbet. Toda kako naj izpeljejo ta drzni načrt? S sodelovanjem in vztrajnostjo se jim je trud poplačal.
19:10 Robotki: Sladke sanje, Strašni - risanka, ponovitev
 • Robotek Mali je majhen, ima pa velike zamisli. Mali in njegovi prijatelji Robotki so pionirji, gradbeniki in arhitekti popolnoma novega sveta. Ko se zavrženi znajdejo na kupu kovinskih odpadkov, s svojo spretnostjo, navdihom in domišljijo spremenijo vijake, matice in drugo kramo v svoj dom. V kovinski kupoli so sonce, luna, drevesa in hiše. Vse to so naredili Robotki. Ročica spremeni dan v noč, ko naviješ kolo, zraste cvetlica, zavrženi radiatorji, gume in magneti so postali domovi. Svet Robotkov je čaroben in razigran, poln prijateljstva in odkritij.
19:25 Ribič Pepe: Postojnski pretkani škrat - mozaična oddaja za otroke, ponovitev
 • Kdo bi si mislil, da bomo globoko pod Zemljino površino kdaj srečali ribiča Pepeta. Kakadudu ga je tja poslal iskat bisere za svojo Kakapunco. In Pepe, njegov dobri prijatelj, je v to privolil. Seveda pa se nič ne zgodi brez pomoči otrok. Postojna, prihajamo!
19:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00 Svetovno prvenstvo v rokometu - uvodna oddaja
 • Začenja se 25. svetovno prvenstvo v rokometu. V Franciji – deželi aktualnih svetovnih prvakov. V uvodni oddaji boste izvedeli, kako so temperaturo pred njim dvigovali organizatorji, kako je utrip začutila naša novinarska ekipa na prizorišču, pa tudi vse v zvezi s slovensko reprezentanco, ki bo v družbi najboljših na svetu nastopila osmič.
20:40 Rokomet - svetovno prvenstvo: Francija : Brazilija - prenos iz Pariza
 • V uvodni tekmi svetovnega prvenstva v rokometu se bosta v Parizu pomerili domača reprezentanca in Brazilija. Francozi tekmovanje organizirajo, da bi njihova sijajna generacija, ki velja za najtrofejnejšo v zgodovini rokometa, pred domačimi gledalci osvojila še en naslov. Cilj Brazilcev pa je ponoviti uspeh z olimpijskega turnirja v Riu, kjer so bili sedmi. Reporter bo Gregor Peternel.
22:40 Sen znala jes, koncert Rudija Bučarja
 • Rudi Bučar je izjemen folk glasbenik s prepoznavno interpretacijo. S svojim glasbenim ustvarjanjem ohranja in plemeniti istrsko ter primorsko kulturno dediščino. Po dobrem desetletju ustvarjanja je občinstvu Istro, Primorsko ter njene glasbene korenine ter družbeni naboj predstavil tudi v prestolnici in sicer s posebej za to priložnost okrepljeno zasedbo Istrabendom XL. Poleg stalnih glasbenih sodelavcev harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmca in glasbenega producenta Gabra Radojeviča so se mu na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in Frčafele. Repertoarno pa so koncert obogatili tudi gosti: Peter Lovšin, Zdenko Cotič in Matevž Šalehar Hamo.