TV spored TV SLO 2


24. avgust 2016 - 30. avgust 2016
06:20 Drevesa pripovedujejo: Oljka - dokumentarna serija
 • Oljko so cenili že stari Grki in je bila zanje sveto drevo. Boginja Atena naj bi dobila oblast nad Atenami prav zato, ker je tamkajšnjemu prebivalstvu podarila oljko. Kdor je v tistih časih posekal oljko, je bil kaznovan s smrtjo. Olimpijske zmagovalce pa so nagradili z oljčnim oljem. Tudi na območju sredozemskega dela Slovenije raste oljka že več kot 2000 let. Naša dežela se lahko pohvali kar s sedmimi avtohtonimi vrstami tega drevesa. Debla starih in večnih oljk pripovedujejo zgodbo Slovenske Istre. Zgodbo o ljudeh, ki tako kot oljka izžarevajo trdoživost in predvsem veselje do življenja. Zgodbo o ljudeh, ki so oljko vključili v številne obrede, v njej vedno videli simbol miru in ji bili ves čas hvaležni za njene darove – predvsem za olje iz njenih plodov, ki je po svoji kakovosti postalo znano tudi zunaj naših meja. Scenaristka in urednica dokumentarne serije Neva Novljan, režiserka Siena Krušič.
06:50 Krtji sestrici: Krtji sestrici in mavrica - Krtji sestrici naredita vrsto - risanka...
 • Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz. Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje bo hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah. Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.
07:00 Čarli in Mimo: Zakrinkani Čarli - risanka, premiera
 • Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije. Z mamo Laro, očkom Tjažem in sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.
07:05 Roli Poli Oli: Zbiralnica - risanka, ponovitev
 • Roli Poli Oli je, tako kot vsi fantki njegovih let, poln domislic. Samo v nečem se razlikuje – čisto pravi robotek je. Tako kot vsa njegova družina in vsi njihovi sosedi in sploh vsi prebivalci dežele, nad katero se pne modro nebo in v kateri so kot živi prav vsi predmeti: vrata se sama veselo odpirajo, televizijski programi se zamenjajo na pomežik in majhni gospodinjski strojčki radi ponudijo pomoč, če jo kdo potrebuje. V varnem okolju, polnem gibanja, smeha in vesele glasbe, se Oli podaja v svoje pustolovščine.
07:15 Fifi in Cvetličniki: Zrnec in duh - risanka, ponovitev
 • Fifi je majhna, živahna spominčica. Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadnje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:25 Robotki: Stroj za čiščenje - risanka, ponovitev
 • Robotek Mali je majhen, ima pa velike zamisli. Mali in njegovi prijatelji Robotki so pionirji, gradbeniki in arhitekti popolnoma novega sveta. Ko se zavrženi znajdejo na kupu kovinskih odpadkov, s svojo spretnostjo, navdihom in domišljijo spremenijo vijake, matice in drugo kramo v svoj dom. V kovinski kupoli so sonce, luna, drevesa in hiše. Vse to so naredili Robotki. Ročica spremeni dan v noč, ko naviješ kolo, zraste cvetlica, zavrženi radiatorji, gume in magneti so postali domovi. Svet Robotkov je čaroben in razigran, poln prijateljstva in odkritij.
07:35 Knjiga o džungli: Pogrešani Apu - risanka, ponovitev
 • Apu, Hita in Mavgli se igrajo. Apu je slabe volje, ker ju ne dohaja. Ko se igrajo skrivalnice, se odloči, da bo zmagal. Hita šteje in ko začne iskati, Apuja ni nikjer.
07:45 A veš, koliko te imam rad: Nevihta - risanka, ponovitev
 • V dolini divja nevihta. Zajček Rjavček in prijatelji so na varnem v votlini. Zajec Rjavec jim pojasni, da jim glasni zvoki nič ne morejo. Bodo premagali strah, da bodo lahko uživali v nevihti?
07:55 Simfonorije: Radovednost - risanka, ponovitev
 • Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
08:00 Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Primorski pozdrav v dolini Kolpe, premiera
 • Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
08:40 Točka - glasbena oddaja
 • Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev. V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.
09:40 Dobro jutro - poletni izbor
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov. Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«
11:30 Otroški pevski zbor RTVS: Slovenske ljudske pesmi in otroške igre
 • Pod vodstvom dirigentke Anke Jazbec se je Otroški pevski zbor RTVS predstavil ob inštrumentalni spremljavi članov Simfoničnega orkestra RTVS. Skupaj so pripravili program ljudskih pesmi iz različnih pokrajin Slovenije in jih popestrili z uprizarjanjem otroških iger, plesov, izštevank in pregovorov.
12:00 Lana Trotovšek, Simfonični orkester RTVS in George Pehlivanian (M. Bonin, P. I. ...
 • Posnetek koncerta Simfoničnega orkestra RTVS pod vodstvom rednega gostujočega dirigenta obeh osrednjih slovenskih simfoničnih orkestrov, Georga Pehlivaniana. Uvod v koncert odpira delo mladega slovenskega skladatelja Mateja Bonina. Skladatelj mlajše generacije je pred domačo in tujo publiko že imel priložnost dokazati poznavanje in obvladovanje svojega poklica. Diplomiral je na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Urošu Rojku, izpopolnjuje pa se pri prof. Beatu Furrerju v Gradcu. Poleg njega boste v solistični vlogi Koncerta za violino in orkester v D-duru P. I. Čajkovskega spremljali mlado slovensko violinistko Lano Trotovšek, ki se že od 17. leta zelo uspešno izpopolnjuje in uveljavlja na koncertnih odrih, tekmovanjih, festivalih in delavnicah po svetu.
13:10 Alpe-Donava-Jadran
 • Latinsko ime za zdravilni žajbelj je Salvia officinalis, ki bi po genetski strukturi lahko bil »oče« vseh drugih žajbljev. Dokazano je najučinkovitejši med tisoč vrstami te samonikle rastline. Zgodovinsko je njeno naravno rastišče obalno območje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Albanije. Najbolj severna točka, na kateri še uspeva, je okolica Trsta, na jugu pa ga najdemo tudi v severozahodni Grčiji. Kot gojena rastlina uspeva tudi v številnih drugih državah. Raste lahko povsod, kjer zime niso prehude, najpogosteje pa prihaja prav z vzhodne obale Jadranskega morja.
13:55 Leteči človek, film
 • Scenarist: dr. Sandi Sitar Režiser: Božo Grlj Stanko Bloudek (1890-1959) je bil vseskozi nenavadna, predvsem pa zelo ustvarjalna osebnost. Njegovo mladostno obdobje je zaznamovalo letalsko pionirstvo. Bil je eden prvih slovenskih poklicnih letalskih konstruktorjev. Njegovo majhno dvokrilno letalo Libela je bilo leta 1911 najboljše svoje vrste ne le med konstrukcijami slovenskih pionirjev, ampak tudi v mednarodnih primerjavah. S svojo Avtomontažo je bil pri nas začetnik serijske avtomobilske proizvodnje. Izdelal je prvi slovenski avtomobil Triglav. Uveljavil se je kot izumitelj. Dandanes pa ga pomnimo predvsem kot vsestranskega športnika: uvajalca pri nas novih panog, aktivnega tekmovalca in rekreativca, organizatorja in trenerja ter načrtovalca številnih športnih objektov. V zgodovino pa se je trajno zapisal kot graditelj velike planiške skakalnice, prve, ki je omogočila vrsto absolutnih svetovnih rekordov in na kateri so prvič prešli od skakanja na smučeh k letenju. V dokumentarnem filmu bomo tako spoznali Stanka Bloudka ne le kot vsem znanega konstruktorja smučarskih skakalnic, ampak tudi kot tehničnega genija, ki je v svojem času zasedal enega vodilnih mest letalskih konstruktorjev na svetu.
14:45 Kdo si pa ti? (4/10) - dokumentarna serija o mladostnikih
 • 1. sezona, 4. del
 • Nicolle Taveras Garcia se je rodila v Santiagu v Dominikanski republiki. Nasmejana najstnica v slovenski prostor prinaša razigran dominikanski temperament, napolnjen z glasbo in plesom. V Sloveniji živi od leta 2004. Priznana hip-hoperka premika tudi meje neverbalne komunikacije in v slovenski prostor prinaša barve.
15:25 Slovene's - dokumentarni feljton
 • Pozabite na splošno znane stereotipe o slovenskem narodu! Film Slovene's razkriva popolnoma nove dimenzije slovenske identitete. Kirsten, lektorica iz Škotske se svojega zgodnjega urnika po petih letih še vedno ne more navaditi. Lior iz Izraela je presunjen nad tem, kako zelo olikani smo, Michael iz New Yorka opaža popularnost hrvaške glasbe, Janis iz Berlina se na cesti izogiba ljudi iz Celja, Mama iz Kameruna v Ljubljani nikoli več ne naroči Laškega piva, Justin ve, da čiščenje ni moška zadeva, Đurico pa so v Bosni že krstili za Slovenca, ker vedno kaj dela.
16:05 Pozabljeni Slovenci: Slovenec sem in kdo je več - Viktor Murnik
 • SLOVENEC SEM IN KDO JE VEČ ni po naključju podnaslov filma o pokončni osebnosti Viktorja Murnika, zavzetega sokola, pokončnega Slovenca in utemeljitelja telovadbe na Slovenskem. Viktor Murnik je bil pionir svoje stroke, ki se je zavedal, da telovadba potrebuje svojo organizacijo, da je potrebno vzgojiti ljudi, ki bodo znali prenašati znanje na druge. Leta 1896 ustanovil prvi vaditeljski zbor na Slovenskem, ustanovil je prvo strokovno sokolsko panožno zvezo, leta 1907 pa je popeljal slovenske telovadce na prvo mednarodno tekmo v Prago. Pod njegovim vodstvom so trenirali vsi najboljši slovenski telovadci pred drugo svetovno vojno, tudi Josip Primožič in Leon Štukelj. Sokolstvo je v ideološkem primežu državljanske vojne na Slovenskem v letih 1941-45 razpadlo in bilo zaznamovano kot meščanska opozicija, Viktor Murnik pa je razen v ozkih krogih poznavalcev zgodovine telovadbe za širšo javnost ostal pozabljen in skoraj neznan.
17:15 DNK – Družina Na Kavču: družina Kermauner
 • Doma so pisali knjigo odnosov. Tako jih je oče, znani slovenski filozof, učil temeljitosti tudi v družini. Najstarejša hči je osem dni preživela v popolni temi, da bi lažje razumela svet slepih in slabovidnih. Prav knjiga pa že desetletja barva kri celotne družine z velikansko literarno dediščino in knjižnico v stolpu kraškega doma. Na kavču gostimo družino Kermauner.
18:05 Bela sužnja (22/62) - kolumbijska nadaljevanka
 • La esclava blanca / the white slave, 1. sezona, 22. del, 43 min
 • Felipeja povabijo na večerjo na posestvo Eden, kjer izve, da imajo Miguela za mrtvega. Pobožnega Moralesa vse bolj muči slaba vest, ker je pred leti na Nicolásov ukaz podtaknil požar na posestvu. Odloči se, da bo nehal popivati. Milagros zameša Nicolásu v hrano zelišča, zaradi katerih v postelji ne nadleguje več Victorie, pač pa se znese nad eno od suženj in jo pretepe.
18:55 Medvedek: Modro pero - risanka, ponovitev
 • Mali medvedek se samo ozre okrog sebe in že najde kaj zanimivega, kar pritegne njegovo pozornost in ga razveseli. Pod skrbnim maminim očesom se s svojimi malimi prijatelji radovedno podaja raziskovat svet, v katerem živi. Prikupna risanka, ki je nastala po literarni predlogi Else Holmelund Minark in čudovitih ilustracijah Mauricea Sendaka, sodi v klasiko pravljic za predšolske otroke.
19:00 Fletni Gaji: Morska vetrnica Zvezdana - risanka, premiera
 • Fletni gaji so najbolj nenavaden košček sveta. Tam je Ulica ribjega smradka, Kikirikijeva cesta, Plavutniška pot in še marsikaj drugega. Prebivalci pa … Majhni in zelo prijazni: krokodilka Milka, morska vetrnica Zvezdana, netopirka Špela in še bi lahko naštevali. Jih želite spoznati? Brž pot pod noge v Fletne gaje!
19:10 Male sive celice: OŠ Toneta Čufarja, Maribor in OŠ Šmartno pri Litiji - kviz, p...
 • Kviz Male sive celice je namenjen osnovnošolcem, ki po uspešno opravljenih šolskih in področnih tekmovanjih pokažejo svoje znanje še pred televizijskimi kamerami. V eni televizijski sezoni se pomeri 32 ekip sedmošolcev, v posebni igri Abeceda pa okoli 40 osmo- in devetošolcev. Privlačnost kviza Male sive celice temelji na skrbno domišljenih igrah, vprašanjih, ki so dovolj zahtevna in uravnotežena, ter na pravičnem točkovanju in prepoznavnem voditelju, Pavletu Ravnohribu. Za ustvarjalce sta najpomembnejši korektnost in pravičnost tekmovanja. Kviz Male sive celice sestavlja pet iger: Drži? Ne drži?; Izberi tematiko; Od pet proti nič; Abeceda in Izberi težavnosti. V štirih igrah ob podpori navijačev tekmujeta dve ekipi sedmošolcev, v posebni igri, Abeceda, pa se pomerita dva osmo- ali devetošolca, ki ju s tribun spodbujata po dva navijača. Katera ekipa se bo uvrstila v polfinale? OŠ Toneta Čufarja Maribor ali OŠ Šmartno pri Litiji? Med ogledom napetega možganskega dvoboja pa boste izvedeli tudi, kaj je gnomon in v katero skupino otokov spada Fidži. V igri Abeceda se pomerita Martin Kren iz OŠ Jarenina in Aljaž Poberžnik iz OŠ Toneta Čufarja Maribor.
20:00 Jutranji vlak - angleška nadaljevanka, ponovitev
 • scenarij: David Nicholls režija: John Alexander v glavnih vlogah: Sheridan Smith, David Morrissey, Olivia Colman, Sean Maguire Nadaljevanka v dveh delih je sodobna zgodba o medsebojnih odnosih, o rutini, o ljubezni, ki je na preizkušnji, o ljubezni, ki to v resnici niti ni.... Na vlaku, ki vsak dan ob 7.39 pelje v London, se srečata Carl in Maggie. Njuno prvo srečanje ni najbolj prijetno, a vsak naslednji dan predstavlja korak naprej, dokler se ne zbližata. Ker sta oba vezana, njuno kratko razmerje ni brez posledic.... 1. del: Po sporu zaradi sedeža na jutranjem vlaku se začneta vodja fitnes kluba Sally in agent za nepremičnine Carl pogovarjati med vsakodnevnimi vožnjami v službo in se takoj ujameta. Carl je poročen, Sally zaročena, zato se jima ne zdi nič narobe, če si krajšata čas s klepeti. Vendar se njuno prijateljstvo počasi okrepi, Carl pa se včlani v Sallyjin fitnes klub, da bi bil več z njo. Potem sta zaradi stavke transportnih delavcev prisiljena prenočiti v Londonu ...
21:05 Bela sužnja (23/62) - kolumbijska nadaljevanka
 • La esclava blanca / the white slave, 1. sezona, 23. del, 42 min
 • Victoria in Miguel se s Felipejevo pomočjo srečata na samem. Ona je presrečna, da ga spet vidi, on pa ji zameri, ker se je med njegovo odsotnostjo poročila z drugim. Zaupa ji, da je Nicolás njegov oče in da mu je pomagal pobegniti. Nicolás je prepričan, da Felipe dvori njegovi hčerki Isabel, čeprav mu ona pove, da ji je všeč Gabriel. Victoria in Remedios, ki še vedno okreva po nesrečnem padcu, se pobotata.
21:55 Vlak v Yumo, film
 • 3:10 to Yuma, 2007, avantura, 117 min, IMDb ocena: 7.8
 • Leto produkcije: 2007 Država: ZDA Žanr: vestern Režija: James Mangold Scenarij: Halsted Welles, Michael Brandt in Derek Haas po zgodbi Elmora Leonarda Igrajo: Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Vinessa Shaw Dan Evans je poštenjak, ki je vse življenje ubogal zakone, a mu je to le malo pomagalo. Kot nekdanji ostrostrelec se je iz državljanske vojne vrnil s pohabljeno nogo in borno odškodnino. Ta je zadostovala le za to, da se je z ženo Alice in sinovoma preselil na skromen ranč v Arizoni. A dolgotrajna suša je opustošila njegovo zemljo, zdesetkala čredo, pomnožila njegove dolgove in pahnila družino na rob lakote. Poleg tega jim zaradi gradnje železnice grozi celo, da jih bodo pregnali s posestva. Obupani Dan zato sprejme ponudbo predstavnika železnice in se za plačilo pridruži skupini, ki naj bi zloglasnega roparja Wada odpeljala v mesto Contention. Pot naj bi trajala tri dni, nato pa naj bi roparja odpremili z zaporniškim vagonom na vlaku, namenjenem v Yumo v Arizoni, kjer je zvezno sodišče. Na poti morajo prečkati nemirno indijansko ozemlje, na sledi pa so jim tudi Wadovi možje. Toda najnevarnejši je prav premeteni zločinec, ki je v psiholoških igricah z nasprotniki enako spreten kot s pištolo. Film je že druga ekranizacija kratke zgodbe slovitega ameriškega pisatelja Elmora Leonarda, znanega po romanih Rum Punch (predloga za Tarantinov film Jackie Brown) in Get Shorty (predloga za Sonnenfeldov film Kdo bo koga). Režiser James Mangold, znan predvsem po odličnem filmu Hoja po robu, biografiji Johnnyja Casha, je Vlak v Yumo, ki je bil posnet leta 1957, videl pri svojih sedemnajstih letih in od takrat mu želja po ponovni predelavi filma ni dala miru. Ko je to predlagal Crowu in Balu, se nista mogla upreti vabilu. Le kdo bi odklonil sodelovanje v predelavi enega najznačilnejših vesternov vseh časov?

več
Vlak v Yumo, film
23:55 Točka - glasbena oddaja, ponovitev
 • Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev. V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.