TV spored TV SLO 2


7. december 2016 - 13. december 2016
06:00 Začnimo znova: Maturantska (17/20) - slovenska nanizanka
 • 1. sezona, 17. del
 • Blažka potrebuje obleko za maturitetni ples. Za to pa seveda Toni nima denarja. Tokrat mu Johhy posodi obleke svoje pokojne matere, ki pa so preveč hipijevske in so jih že načeli molji… Objokani Blažki kot pravi Robin Hood priskoči na pomoč očkov tekmec Mario.
06:30 Začnimo znova: Mar jim je za Maria (18/20) - slovenska nanizanka
 • 1. sezona, 18. del
 • Mario začne izpodrivati Betko iz Tonijeve postelje v jacuzzi v Portorožu.… Toni se oboroži z verigo in gre kot nekdaj pravi punker nad šminkerja… Na pomoč pa priskočita tudi otroka, ki razkrinkata Mariove nečedne posle na ministrstvu.
07:00 Zajček Belko: Prvič, ko sem rešil ptička - risanka, ponovitev
 • Zajček Belko na vrtu pri babici in dedku najde poškodovanega ptička in sklene, da bo poskrbel zanj in ga hranil. Z veliko truda in skrbi ga Belko pozdravi. Čeprav mu je hudo, ptička spusti.
07:05 Janezek in Samuel: Park - risanka, ponovitev
 • Junaka v teh zgodbah sta deček z imenom Janezek in njegov prijatelj polarni medved Samuel. Kadar Samuelu doma kaj ni všeč, se odloči, da pobegne proti severu. Janezek ga poskuša dohiteti in ga prepričati, da se vrne. Na popotovanjih doživita veliko smešnih avantur in postaneta zvesta prijatelja.
07:10 Fletni Gaji: Kravica Klara - risanka, ponovitev
 • Fletni gaji so najbolj nenavaden košček sveta. Tam je Ulica ribjega smradka, Kikirikijeva cesta, Plavutniška pot in še marsikaj drugega. Prebivalci pa … Majhni in zelo prijazni: krokodilka Milka, morska vetrnica Zvezdana, netopirka Špela in še bi lahko naštevali. Jih želite spoznati? Brž pot pod noge v Fletne gaje!
07:15 Pavle, rdeči lisjaček: Stopinje v snegu - risanka, premiera
 • Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu. Morajo si urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove napazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.
07:25 Knjiga o džungli: Izzivam te! - risanka, ponovitev
 • Mavgli premaga Balo in ta hoče še eno tekmo. Lali predlaga, da se igrajo igro izzivov. Tabaki, ki je skrit v grmovju, Bali prišepne, naj Mavgliju naloži, da Šir kanu izpuli brčico.
07:35 Pujsa Pepa: Ribica Zlatka - risanka, ponovitev
 • Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!
07:40 Fifi in Cvetličniki: Vijoličin praznik cvetja - risanka, ponovitev
 • Fifi je majhna, živahna spominčica. Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadnje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:50 Medo in Mica: Gekon - risanka, ponovitev
 • Medo in Mica na plaži opazujeta sončni zahod. Mica bi rada še zadnjič pogledala v čudežno knjigo o živalih, preden se njuna pustolovščina konča. V njej spoznata žival, ki je lepa kakor večerno nebo – gekona.
07:55 Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Negovski grad in jezero v jeseni, premiera
 • Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
08:10 Totalna razprodaja: Manj daš, več veljaš - humoristična nanizanka, ponovitev
 • Čeprav ji je izdajalsko krtačo uspelo zamenjati, Nadinina samozavest še vedno ni prepričljiva. Martina po prepiru z Antaresom ugotovi,da je čisto tak, kot vsi drugi moški: vase zagledan, narcisoiden nakladač, ki mora imeti zmeraj prav.Enriko Martini stoji ob strani in ji pomaga ustvariti strategijo, ki bi jo vodila do pravih ciljev in bolj realnih stvari v življenju….Bojkotirani antiglobalisti se le odločijo za novo akcijo, s katero spravijo vodjo oddelka na kolena….
08:55 Čokoladne sanje (9/10) - slovenska nadaljevanka
 • 1. sezona, 9. del
 • Mia in Fritz se nevarno zbližata, Štefan pa razkriva July prednosti podeželja. Mio vedno bolj zanima, kaj se je pred leti zgodilo med Fritzem in Egonom, vendar sta oba silno skrivnostna, do trenutka, ko…
09:45 Slovenski vodni krog: Poljanska Sora - dokumentarna nanizanka
 • Rok in Ana raziskujeta staro utrdbeno linijo med kraljevo Jugoslavijo in Italijo pred drugo svetovno vojno, ki je potekala preko Poljanske doline. Ostanki utrdb, slikovita skalnata struga, najstarejša freska, hudičeva brv, znameniti slovenski pisatelj in skriti izviri govorijo zgodbe Poljanske doline. Mlin in poškodovana naravna dediščina slapov kažeta drugo plat stanja rečne krajine. V naročju domovanja pisatelja okoljevarstvenica Ana spoznava obrečno krajino, ki jo navdihuje za dokončevanje diplomskega dela o stanju vodnih teles v Sloveniji. Fotografa Roka pa inspiracija vodi preko fotografij vodne gladine Poljanske Sore do izvirov.
10:10 Na lepše
 • V Portorožu smo obiskali Strokovno srečanje gostincev, kjer se je razpravljalo o aktualni problematiki gostincev, težavah s kadri na terenu in sodobnih načinih pridobivanja gostov. Iz Dunaja vas čaka reportaža o Festivalu oranžnih vin. Slovenski vinarji so se že tradicionalno predstavili avstrijskemu občinstvu, ki praviloma velja za boljše kupce. Izpostavljamo zgodbo butičnega posestva Na Škaluc, ki daje smernice v katero smer bi lahko šel turistični razvoj odmaknjenega Kozjanskega. Zanimiva pa je tudi zgodba Petra Blombergssona. Rejec rac in pridelovalec brezovega sirupa je s kmetijo v bližini švedskega smučarskega središča Åre zaslovel v prestižnih skandinavskih kulinaričnih krogih. Pred dobrim letom se je naselil v Sloveniji, v hribih nad Horjulom, pri obetavnem kuharskem mladcu Luki Koširju iz gostišča Grič. S Petrom Blombergssonom smo se pogovarjali o zmotah skandinavske visoke kulinarike in obetih, ki jih vidi pri slovenski kulinarični renesansi.
10:50 Kino Fokus, film
 • Kino Fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu. Voditeljica in redaktorica oddaje je Mateja Valentinčič.
11:10 Slovenski magazin
 • Samostan sv. Frančiška v Piranu je eden najstarejših minoritskih samostanov na slovenskih tleh. Cerkev na Javorci, izjemen spomenik 1. svetove vojne, praznuje letos 100 -letnico. Slovenski planinski muzej je imeniten hram slovenske planinske dediščine. Slovensko, predvsem pa Gorenjsko etnološko dediščino pa oživlja rokodelska delavnica Kosmač v Tržiču. Oddaja prinaša še utrinke jesenskega Krasa in njegovih dobrot.
11:50 Aleksandrinke, film
 • Zgodba o Aleksandrinkah je zgodba o boleči, skoraj izključno ženski emigraciji. Zaradi revščine in fašistične asimilacijske politike so Vipavsko dolino vse do druge svetovne vojne množično zapuščali predvsem mladi ljudje. Moški so odhajali v Argentino, od koder pa se niso vračali, dekleta in žene so odhajale v Egipt, največ v takrat bogato in kozmopolitsko Aleksandrijo, kjer so ostale tudi več desetletij kot dojilje, varuške, gospodinje. Številne so se vrnile prepozno, da bi lahko doživele svoje lastne otroke in svoj dom, dobesedno svoj, saj je bil ta največkrat odplačan prav z njihovim denarjem. Dojilja, varuška, sobarica, pa tudi prva spremljevalka egiptovske kraljice Faride, najbogateša tujka v Egiptu: vse so bile slovenske Aleksandrinke. Velike, včasih tragične zgodbe, v katerih se usodno soočita ženska in svet, ko še nihče ni slišal za feminizem. zanimivosti o filmu Dokumentarni film o Aleksandrinkah je nastajal dve leti, več kot 40 ur dokumentarnega gradiva s pričevanji aleksandrink ter njihovih gojencev in potomcev je bilo posnetih na lokacijah v Sloveniji, Italiji, Egiptu, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike. Za potrebe filma so bile odkupljene pravice za uporabo starih arhivskih filmov o Egiptu (British Pathe, Global Image). Uporabljeni so tudi odlomki iz filma Žerjavi letijo na jug avtorice Dorice Makuc. Film je uspel zabeležiti le tri zadnje in prave Aleksandrinke, ki so odšle na delo v Egipt, zato se je bolj usmeril na generacijo njihovih otrok, ki danes živijo v Vipavski dolini, in varovancev, ki so se razkropili povsod po svetu. Varovanci imajo v spominu materinsko pozorne in požrtvovalne ženske s posebno slovansko toplino. Otroci Aleksandrink se spominjajo predvsem hrepenenja po mami in odtujenosti. Zgodovinski kontekst Aleksandrije v filmu pojasnjuje Michael Haag, avtor več knjig o Egiptu in še posebej o Aleksandriji.
13:40 Planet vrabcev - avstrijska dokumentarna oddaja
 • Ben je vrabček v južnem Kairu. Prhuta med dobro založenimi stojnicami, da bi si spletel gnezdo in pritegnil partnerko. Je eden izmed petih junakov oddaje, posnete iz ptičje perspektive. Njihove pustolovščine obkrožijo planet, segajo od sončnega Kaira do Dunaja, Pariza, Pekinga in Moskve. Drobni sivorjavi vrabčki so na prvi pogled dolgočasni, toda videz vara. Pojejo lahko prav tako lepo kot kanarčki, znajo posnemati druge ptice in celo stroje. To je oddaja o letečih umetnikih, njihovih sosedih in nasprotnikih.
14:50 Strasti (25/60) - TV-nadaljevanka
 • 1. sezona, 25. del
 • Pie niti nepričakovano darilo ne more spraviti v dobro voljo. Jaka Car nadaljuje s prenovo svojega življenja in sprejme nove zanimive odločitve, Nika pa očetu očita flirtanje. Dr. Vasja nevede razkrije svoje skrivališče. Predaja dragocenega paketa ne poteka po načrtu, kar nekatere močno razveseli.
15:25 Strasti (26/60) - TV-nadaljevanka
 • 1. sezona, 26. del
 • Dr. Vasja se oglasi v študentskem stanovanju in z vprašanji zmede Katjo in Lucijo. Penzl dela načrte za uspešno prihodnost z Niko, ona je do tega precej skeptična. Ana mora razmisliti, če bo Jaki Carju pomagala pri poslih s Kitajsko. Jaka postavi Marijo pred dejstvo, da veljajo v hiši nova pravila.
15:55 Strasti (27/60) - TV-nadaljevanka
 • 1. sezona, 27. del
 • Ani gredo nepričakovani obiski dr. Vasje že malce na živce. Dimitrij predstavi Tomotu novega sodelavca, strokovnjaka za to in ono. Pia pomaga Niki pri izbiri obleke za otvoritev Penzlove razstave. Jaka Car je presenečen nad Anino učinkovitostjo, saj je našla odlične rešitve za posel. Otvoritev razstave!
16:30 Nova dvajseta (II.): Skupinski portret (9/18) - slovenska nadaljevanka
 • 2. sezona, 9. del
 • Marko uradno postane neodvisni kandidat na volitvah. Zaradi tega je povabljen na soočenje kandidatov na lokalnem radiu, kjer ugotovi, da kandidira tudi nekdanje Vikijevo dekle Silvija. Fantom doma naroči, naj lepo sprejmejo novinarko, ki naj bi opravila pogovor z njim. Na radijskem soočenju Silvija potegne iz rokava osebne podatke o Markovih sinovih. Ti pa doma predstavljajo novinarki svoja življenja in dejavnosti. Seveda je kup nejasnosti v pogovoru o njihovih službah, kar spretno speljejo drugam. Endi na koncu ostane z novinarko sam in ko Marko pride domov, sta oba že rahlo okajena.
16:55 Nova dvajseta (II.): Vse ostane v družini (10/18) - slovenska nadaljevanka
 • 2. sezona, 10. del
 • Bojč in Rajko skupaj prenavljata stanovanje in vmes malo sanjarita. Iza znova prespi pri Vikiju in tokrat se z Markom zapleteta v zanimiv pogovor. Tokrat Iza spregovori o svojem otroštvu in odsotni materi, s katero nima in niti ne želi imeti stikov. Marku pa nehote uide, da ima Viki posebno zgodovino s Silvijo. Ob omembi Silvijenega imena, Izi postane jasno, da je govora o njeni mami, kar ji je Viki ves čas prikrival.
17:25 Plavanje: svetovno prvenstvo v kratkih bazenih - posnetek iz Windsorja
 • Olimpijsko leto se za plavalce končuje še z enim velikim tekmovanjem, svetovnim prvenstvom v 25-metrskih bazenih, ki bo prvič v Kanadi. V Windsorju se bo zbralo okrog 900 plavalcev iz 16 držav. Slovenijo tokrat zastopa mlada, štiričlanska zasedba: Peter John Stevens, Martin Bau, Nastja Govejšek in Gaja Natlačen, ki si želijo popraviti osebne rekorde, kar bi v večini pomenilo tudi državne. To 13. svetovno prvenstvo je tudi zadnje v mandatu selektorja Mihe Potočnika. »Že vsak finale bi bil dosežek,«je rekel pred odhodom. Zagotovo bo nastopalo kar nekaj dobitnikov kolajn z olimpijskih iger v Riu, nekateri so se poslovili, končali kariero, drugi pa so si vzeli premor, tudi zadnja leta najboljši v slovenski reprezentanci Damir Dugonjić, Anja Klinar in Tjaša Oder.
18:20 Rokomet - evropsko prvenstvo (Ž): Španija : Slovenija - prenos iz Stockholma
 • Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo odigrala še zadnje srečanje skupinskega dela evropskega prvenstva, nasprotnice bodo Španke. Slovenke imajo iz prvih dveh kol poraz in zmago, nasprotnice so bile na obeh tekmah poražene. Slovenske reprezentantke imajo tako lepo priložnost, da napredujejo v drugi del tekmovanja.
20:20 Mejniki zvoka: Izvajalec v studiu - ameriška dokumentarna serija
 • režija: Maro Chermayeff, Jeff Dupre Mejniki zvoka so visokoproračunska dokumentarna serija ameriške produkcije, ki razkriva ključne trenutke v razvoju snemanja zabavne glasbe. Serija zaobjema intervjuje z več kot sto glasbeniki, glasbenimi producenti, izumitelji in drugimi pionirji glasbene industrije. Pričevanja Adele, Beatlesov, Beyonce, Jamesa Browna, Milesa Davisa, Jimija Hendrixa, Madonne, Joni Mitchell, Pink Floydov, Rolling Stonesov, Franka Sinatre, U2, Stevieja Wonderja in ostalih gotovo ponujajo vpogled v vznemirljivo zakulisno dogajanje snemalnih studiev. Vsaka izmed osmih epizod prinaša zgodbo o eksperimentih z zvokom in posameznih mejnikih v tehnološkem razvoju. V ospredje postavlja tudi prepoznavne uspešnice rocka, bluesa, hip hopa, plesne glasbe, ki so zaznamovale prelomne dogodke v življenju generacij poslušalcev po vsem svetu. Producent ima nalogo prenašati pesmi na plošče. Prvi del nanizanke govori o nekaterih najuspešnejših in najuglednejših producentih v glasbeni industriji, ponuja pa tudi pregled nasprotujočih si slogov in pristopov.
21:10 Avtomobilnost
 • To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.
21:40 Ambienti, ponovitev
 • V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove. Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše. Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov. Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.
22:10 72 ur, film
 • The Next Three Days, 2010, kriminalni, 128 min, IMDb ocena: 7.4
 • Leto produkcije: 2010 Država: ZDA, Francija Žanr: triler Režija: Paul Haggis Scenarij: Paul Haggis, Fred Cavayé, Guillaume Lemans Igrajo: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson, RZA John in njegova žena Lara imata popolno življenje, dokler Laro ne aretirajo v preiskavi umora, za katerega sama pravi, da ga ni storila. Tri leta po njeni obsodbi se John trudi obdržati svojo družino skupaj, vzgajati sina in učiti na fakulteti, medtem pa skuša dokazati ženino nedolžnost. Ko zavrnejo njeno zadnjo pritožbo, poskuša narediti samomor in John spozna, da ima samo eno izbiro – rešiti jo mora iz zapora! Nocojšnji film, delo oskarjevca Paula Haggisa, je napet, odlično zrežiran triler. Gre v bistvu za predelavo francoskega filma Pour Elle iz leta 2008 režiserja Freda Cavayeja, ki ga je naša televizija predvajala pred leti. V procesu predelave so film seveda produkcijsko izjemno obogatili in mu dodali globalno prepoznavno igralsko zasedbo. Pošteno delo sta opravila predvsem Crowe in Neeson.

več
72 ur, film