TV spored TV SLO 2


25. maj 2017 - 31. maj 2017
07:15 Biba se giba: Biba in Kupčkar - risana nanizanka, premiera
 • Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:40 Pujsek Bibi: Zmaj - risanka, premiera
 • Ko Bibi najde jajce, niti najmanj ne pričakuje, da se bo iz njega izvalila majhna prisrčna zmajčica. Še bolj je presenečen, ko ga zmajčica pokliče: »Mami!« Bibi jo poskuša naučiti hoditi, jo nahraniti in jo celo poimenuje Marjetica. A kdo je njena prava mamica? To je ogromna zmajevka.
07:50 Čarli in Mimo: Čarli v varstvu - risanka, ponovitev
 • Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije. Z mamo Laro, očkom Tjažem in sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.
07:55 Krtji sestrici: Krtji sestrici in megleno jutro - Krtji sestrici in visoki dan - ri...
 • Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz. Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje bo hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah. Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.
08:05 Vetrnica: Ponoči v akvariju, ponovitev
 • Le kaj delajo živali ponoči? Spijo? Otroci gredo pokukat v akvarij, če ribe ponoči spijo.
08:10 Vetrnica: Viličar, ponovitev
 • Opazovati stroj, ki dvigne ogromno desk in jih zlaga na kup, je res zanimivo početje. Le odkod viličarju takšna moč?
08:15 Zgodbe iz školjke: Bine: Mleko, ponovitev
 • Bine in Ajda sta v sobi naselila kozice in ovčke, onadva pa sta pastirčka. Pridno jih paseta, hranita, Bine jim zaigra pesmico na piščalko. To je živalim prav posebej všeč. Ker pa njune koze in ovce ne dajejo mleka, se odpravita na hribovsko kmetijo, kjer se pasejo prave kozice in kozlički. Ogledata si molžo, izdelavo skute, sira in na koncu napijeta svežega kozjega mleka.
08:35 Merle, film
 • Devetletna Merle se je v krožku na šoli navdušila za kiparstvo. Hrabro se je lotila prvega samostojnega poizkusa: iz ogromnega lesenega debla bi rada oblikovala prosto stoječi kip za otroško bolnico. Ali je vse dobro premislila…?
08:50 To bo moj poklic: Dimnikar, 2. del
 • Predstavili bomo poklic dimnikarja.
09:30 Bleščica, oddaja o modi
 • Dolce in Gabbana sta že skoraj domača na Kitajskem, kjer sta predstavila visoko modo in resnici na ljubo gre za kreacije, ki so prave umetnine. V Milanu se je predstavila Laura Biagiotti, kraljica bele barve in oblek, ki je s poletno kolekcijo navdušila zveste stranke ter ženske, ki prisegajo na bonton. Zelo nam je všeč Balmain in poletno kolekcijo smo v Bleščici že predstavili. Kreator Olivier je opravil čudovito delo in na noge postavil tako imenovano Balmain Army, torej vojsko deklet, ki na sofisticiran in seksi način interpretirajo njegovo modo. Črni paž in divje rdeče ustnice: Chantall Thomass je nepogrešljiva kreatorka spodnjega perila in ženska, ki jo je nemogoče spregledati. Podobno velja za komplete, ki jih ponuja, ter za dekleta, ki jih oblači, med katerimi so tudi slovite plesalke iz Moulin Rougea.
10:15 Sledi: Karel Verstovšek (1871-1923), politični oče slovenske univerze - dokument...
 • O Karlu Verstovšku Slovenci odločno premalo vemo. Vsekakor mnogo manj kot vemo o Antonu Korošcu in Rudolfu Maistru, čeprav gre za njunega sopotnika in človeka, ki se je enako zavzeto boril za prepoznavnost in pravice slovenskega naroda. Najprej kot deželno in državnozborski poslanec habsburške monarhije, kasneje pa kot visok funkcionar in politik v Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev je bil vseskozi zaveden Slovenec. Kot predsednik Narodnega sveta je imenoval Maistra za generala in s tem dal uradno potrditev njegovi energični vojaški akciji. Verstovškov prispevek k vzpostavitvi slovenskega šolstva pa je tako izjemen, da bi v slovenskem glavnem mestu, najbolje pred Univerzo, moral stati njegov kip.
11:00 Hišica v preriji (III.): Pošast iz Walnut Grova (5/22) - ameriška nadaljevanka
 • Little house on the prairie s.3, 3. sezona, 5. del, 46 min
 • Scenarij: Blanche Hanalis Producent: Ed Friendly Productions V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson Noč čarovnic je. Laura in Mary gresta v mesto. Laura pokuka skozi okno pri Olesonovih in postane priča grozljivemu zločinu. Prestrašena je, vendar ji nihče ne verjame.
11:45 Halo TV: Ateroskleroza, gost: prim. Matija Cevc, dr. med.
 • Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:35 Dobro jutro
 • Jutri se začenjajo Dnevi Notranjskega parka, ki predstavljajo kulturno in naravno dediščino Notranjske. Program bosta predstavila direktor Notranjskega regijskega parka Matevž Podjed in koordinator prireditve Dejvid Tratnik, z Boštjanom Kotnikom pa se bomo posvetili tudi prireditvi »Igraj se z mano«, ki spodbuja socialno integracijo med osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Z Aleksandrom Gorečanom bomo svetovali, kako polagati nove in odstranjevati stare tapete, dr. Jože Bavcon, vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, pa bo izpostavil negovanje Abutilona oziroma sobnega javorja. Terenska ekipa s prehransko strokovnjakinjo Marijo Merljak se bo javljala iz Tržiča, kjer bodo kuhali mednarodno obarvane jedi. Mariborska ekipa se bo med drugim posvetila Operni noči, ki je lansko leto v Maribor privabila preko 15.000 obiskovalcev.
14:45 Dober dan: Odnosi s taščami
 • V oddaji Dober dan bomo govorili o odnosu s taščami. Tašče so nerešljiva uganka za marsikateri partnerski odnos. Pa ima tašča zmeraj vlogo zmaja? Ali sploh obstaja dobra tašča? Naši gostje bodo partnerski in družinski terapevt Izidor Gašperlin ter pevka Regina in raper Zlatko, s katerimi bomo ugotavljali tudi, ali je kakšna razlika med odnosom med taščo in zetom ter odnosom med taščo in snaho.
15:40 Migaj raje z nami - oddaja za razgibano življenje
 • V majski oddaji bomo predvsem tekli in igrali tenis. Pripravili smo vam utrinke s tradicionalnega Študentskega teka na grad in se pridružili eni od tekaških skupin na njenem treningu. Teniški lopar so vihteli otroci v akciji Igrajmo tenis. Ob tem smo se ustavili še na dveh rekreativnih teniških dogodkih za odrasle. Bili smo tudi na finalni šolski nogometni tekmi dijakinj.
16:10 O živalih in ljudeh - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Spoznavamo naravno komunikacijo s konji. Predstavljamo bengalsko mačko. Obiskali smo rejca golobov pismonoš. Svetujemo, kako poskrbeti za koi krape v okrasnih ribnikih. Vabljeni k ogledu! ozivalih@rtvslo.si
16:35 Na vrtu - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Krk je drugi največji hrvaški otok. Od njega je za manj kot pol kvadratnega kilometra večji le njegov sosed – otok Cres. V kraju Baška na vzhodnem delu Krka, kjer se v daljavi vidijo Goli otok in Rab, je bilo letos tradicionalno srečanje članov kluba Gaia. Zbralo se je okrog 800 ljubiteljskih vrtnarjev in ljubiteljev cvetja, ki so v tridnevnem srečanju lahko izvedeli, kako narediti naravno milo,trendovsko okrasiti balkone, pri predelavi sadja in zelenjave ohraniti čim več mineralov in vitaminov, izboljšati svoje telo in počutje ali na vrtu privabiti metulje.
17:05 Hišica v preriji (III.): Spomladi na pot, 1. del (6/22) - ameriška nadaljevanka
 • Little house on the prairie s.3, 3. sezona, 6. del, 46 min
 • Scenarij: Blanche Hanalis Producent: Ed Friendly Productions V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson Charles prejme vest o materini smrti in odpotuje domov. Očeta želi pripeljati v Walnut Grove, kar pa ne bo lahka naloga. Medtem se približuje zahvalni dan, Mary in Laura pa premišljujeta, kako bi Carrie povedali resnico o puranu, ki so ga kupili.
18:00 Halo TV: Družinski prejemki in starševsko varstvo, gostja: Sendi Murgel, socialna...
 • Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
18:55 Pri Slonovih: Rokovski zvezdnik - risanka, premiera
19:10 Firbcologi: O postavljanju pravil, delfinih in mavričnih rožah - mozaična oddaja...
 • Firbcologom se zdi nujno, da Pii postavijo nekaj pravil. Na primer – Firbcologi ne bodo jedli črvov! Kakšno čudno pravilo … Drugo pravilo – zapomniti si moraš vsa naša imena! O ne, Pii se to res ne zdi zabavno. Hitro si mora izmisliti nekaj, s čimer bo zamotila Firbcologe. Zara in Juš se medtem še spuščata po poševnem odru oddaje Vse je mogoče, Iza in Klara pihata steklene kozarce, Zoja in Jaša pa kličeta delfine.
19:35 Infodrom - tednik za otroke in mlade, ponovitev
 • Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 13 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili najpomembnejše dogodke, predstavili zanimive vrstnike in razjasnili neznan pojme s sveta politike, družbe, narave in tehnologije.
20:05 Hector in iskanje sreče, film
 • Hector and the Search for Happiness, 2014, avantura, 115 min, IMDb ocena: 7.0
 • Leto produkcije: 2014 Država: Francija, Južna Afrika, Kanada, Nemčija, Velika Britanija Žanr: pustolovska komedija Režija: Peter Chelsom Scenarij: Maria von Heland, Peter Chelsom in Tinker Lindsay po knjigi Françoisa Lelorda Igrajo: Simon Pegg, Toni Collette, Rosamund Pike, Stellan Skarsgaard, Jean Reno, Christopher Plummer Hector je malce čudaški psihiater, ki ima dovolj svojega enoličnega in na videz popolnega življenja. S svojim ´popolnim´dekletom Claro živi v ´popolnem´ londonskem stanovanju. Vsako jutro zajtrkuje enako, spije kavo iz iste skodelice in se odpravi po isti poti v ordinacijo. Nekega dne ga spreleti, da izgublja potrpljenje s pacienti, ki niso nič srečnejši. Začne se spraševati, kaj je sreča, in ugotovi, da nima pojma. Clari pove, da se počuti kot slepar, saj življenja sploh še ni zares okusil, pa vseeno daje nasvete pacientom. Sklene, da bo zapustil življenje, ki mu vlada rutina, in poskusil nekaj novega. Oborožen z levjim pogumom in otroško radovednostjo se poda na popotovanje okoli sveta, v upanju, da bo odkril recept za pravo srečo. In tako se začne Hectorjeva odisejada s huronsko smešnimi zapleti.

več
Hector in iskanje sreče, film
22:05 Ukane po kanadsko: Glasba - razvedrilna oddaja
 • Eric Leclerc tokrat poveže čarovnije in glasbo. Iz knjige partitur strese note, da ostanejo samo prazne strani, potem pa note zloži v prav tisto skladbo, ki si jo je zamislila violinistka. Na tržnici preseneti kupce, ko jim pokaže, da se iz nekaterih sadežev sliši glasba. V glasbeni šoli pa s pevko ukrivita jekleno palico, potem ko jima Eric vdahne čudežno moč.
22:25 Ukane po kanadsko: Delo - razvedrilna oddaja
 • Čarovnik Eric se loti čaranja na delovnem mestu. Najprej se začasno zaposli v kavarni in stranki postreže s kavnimi zrni, ki se čudežno spremenijo v kavo. Nato v pisarni brez sledu izgine kemični svinčnik, v parku pa trem ljudem prebere misli in tako izve, o kakšnem poklicu so sanjali kot otroci. Nazadnje osupne štiri naključno izbrane zaposlene, ki ga morajo v svoji pisarni zvezati in zapreti v škatlo, iz katere se mu uspe v pol minute rešiti.
22:55 Polnočni klub: Zaljubljeni v življenje
 • »Tukaj smo zato, da življenje živimo in ne trpimo,« je zapisal Urban Urbanc, eden od tokratnih gostov Polnočnega kluba. Kaj pa storimo za to, da bi bilo naše življenje obogateno z lepoto, dobroto, s prijaznostjo, z dotiki, objemi in s poljubi? Zakaj smo vse prevečkrat naveličani in utrujeni, četudi imamo več kot mnogi drugi? Kako se spoprijeti z navlako, ki jo nosimo v sebi, in kako občutiti ljubezen do življenja, ki je neponovljivo, obenem pa naša stvaritev? O vsem tem bodo v oddaji, ki jo bo vodila Danica Lorenčič, spregovorili tudi Sanela Banović, Lidija Kodrič in Bojan Schvarc.