TV spored TV SLO 2


26. junij 2016 - 2. julij 2016
15:20 Nogomet - EP 2016 - Madžarska - Belgija, osmina finala, posnetek iz Toulousa, ponov...
Madžarska in Belgija sta prišli v Francijo prišli z različnimi ambicijami. Belgijci merijo na vrh, naši vzhodni sosedi pa so skromno upali na osmino finala. Prav Madžari so priejtno presenečenje in zdaj ne bio bilo nič presenetljivega, če bi ugnali tudi favorizirane Belgijce. Reporter bo Ivo Milovanovič.
20:00 Nogomet - EP 2016 - Anglija - Islandija, osmina finala, prenos iz Nice
Islandci so prvenstvo začeli izjemno obrambno proti Portugalski, potem pa so se po številnih kritikah odločili za pravi nogomet. Z Madžari so igrali neodločeno, z golom v 4. minuti sodniškega dodatka proti Avstriji pa so se prebili v osmino finala, prvič v njihovi zgodovini. Z Angleži so se doslej srečali samo dvakrat, leta 1982 je bilo na prijateljski tekmi 1 : 1, pred 12 leti pa na turnirju v Manchestru pa kar 6 : 1 za Anglijo. Tekmo bo pospremil Andrej Stare.
23:15 Nogomet - EP 2016 - vrhunci tekem
Z večernimi povzetki se bomo vsak tekmovalni dan spomnili vseh najbolj zanimivih trenutkov tekem na 15. evropskem nogometnem prvenstvu. 24 ekip v 10 francoskih mestih in 51 zanimivih nogometnih obračunov.
23:40 Spomini - Rudi Šelih, pogovorna oddaja, ponovitev
Tokrat bomo prisluhnili uglednemu advokatu Rudiju Šelihu, dolgoletnemu predsedniku in danes častnemu članu Odvetniške zbornice Slovenije ter častnemu podpredsedniku Mednarodne odvetniške zbornice. Leta 1929 je bil rojen v veliki družini z enajstimi otroki v Konjicah in prvi del njegove pripovedi je zanimiv oris življenja in navad trdne kmečke družine v času med obema vojnama, hkrati pa življenjskega utripa Konjic, kjer je bil njegov oče veliko let tudi župan. Nemška okupacija med drugo svetovno vojno je posegla v družino z nacističnimi zapori, zasliševanji in mučenji, koncentracijskimi taborišči. Rudi je postal mlad partizan, vsem pa je uspelo vojno preživeti. Bratu Ivanu je tik pred koncem vojne uspelo iz Auschwitza prebegniti k Rusom, ostal je v njihovi armadi in se vrnil domov šele leta 1947 - tik pred izbruhom informbiroja, ko je povojni čas znova močno zarezal v družino. Leta 1951 so štiri brate, očeta in vrsto sorodnikov za več mesecev zaprli in jih zasliševali, starejši brat Ivan je bil po preživetih taboriščih za več let poslan na Goli otok, mlajšega brata Rudija Šeliha, takrat že študenta prava, pa so po letu dni samice in zasliševanj v Centalnih zaporih v Ljubljani in po letu dni v celjskem zaporu Stari pisker, kjer je na tamkajšnjem Okrožnem sodišču doživel tudi (kasneje na istem sodišču razveljavljeno) obsodbo, za štiri leta poslali v povojno taborišče Bileća. Pozneje se je Rudi Šelih, takrat že kot mednarodno priznan odvetnik, doma in po svetu srečal s sodniki in tožilci iz povojnih procesov, tudi svojega, pa tudi z odvetniki in sodniki, ki jih je po vojni doživel v Bileći - kot svoje mučitelje.