TV spored TV SLO 2


21. december 2014 - 27. december 2014
16:25 Dober dan, Koroška
V izobraževalnem centru Retzhof na južnem Štajerskem so letos že šestič priredili tradicionalni čezmejni božični sejem, pri katerem slovenski in avstrijski rokodelci in umetniki razstavljajo svoje izdelke. Lutkovna skupina Srce iz Dobrle vasi je zaigrala poučno pravljico o Mavrični ribici, ki se je naučila, kaj je za prijaeljstvo in pravo srečo zares pomembno. Etnogalerija Desetnica v prikupnem starem mestnem jedru Kranja nudi pester izbor del slovenskih rokodelcev, kiparjev in slikarjev, ki imajo tu priložnost, da svoje umetnine stalno predstavijo širši javnosti. Priprava na Božič z ženskim tercetom Lepena ,ki je izdal zgoščenko Čas miru z lepimi adventnimi in božičnimi pesmimi.
16:55 Prava ideja!
Jana Fleišer, Mlada podjetnica leta 2014 je do ideje o ustanovitvi zasebnega vrtca prišla med svojo prvo nosečnostjo leta 2009. Tudi sama se je kot številni drugi mladi starši soočila s težavo, komu v varstvo zaupati otroke po izteku porodniškega dopusta. Ker je bila ustanovitev zasebnega vrtca na začetku skorajda nemogoč podvig, je leta 2011 ustanovila zavod za varstvo, danes pa je zasebni vrtec Dobra teta prerastel že v štiri enote v Kranju. Njena ekipa šteje že 25 sodelavk, z drzno vizijo pa v prihodnosti ne izključuje niti internacionalizacije poslovanja.
17:30 Alpsko smučanje - svetovni pokal
Slalom (M), 1. vožnja, prenos iz Madonne di Campiglio.
Pred božičnimi prazniki se bodo smučarji ustavili še v Madonni di Campiglio, kjer bo slalom za svetovni pokal. V tem kraju so se leta 1977 začeli slovenski uspehi v alpskem smučanju. Takrat je namreč Bojan Križaj kot prvi naš predstavnik stopil na stopničko, zasedel je tretje mesto v veleslalomu. To je tretji veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Prvega v Beaver Creeku je dobil Američan Ligety, na drugem pa je bil najhitrejši Avstrijec Hirscher, ki tudi vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prenos bo komentiral Urban Laurenčič.
19:05 Točka
Glasbena oddaja.
Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev. V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV Slo 2.
20:00 Šport
20:30 Alpsko smučanje - svetovni pokal
Slalom (M), 2. vožnja, prenos iz Madonne di Campiglio
21:30 Vera (IV.)
Lovci na divjad, angleška mini-serija.
Shana Thurgooda, ki se je pred kratkim vrnil v rodno vas iz Newcastla, najdejo mrtvega zaradi strelne rane miljo od požganega kombija divjega lovca Linusa Campiona. Campion detektive usmeri na lovskega čuvaja Allena Barnesa, očeta njegove bivše žene Vanesse in Clare Peyton, ki je poročena z bogatim posestnikom Willom. Shane se je vrnil, da bi prodal kmetijo pokojnega dedka Peytonom, a si v zadnjem hipu premisli, ker je preveč navezan na deželo, v kateri je odraščal.
23:00 Ime mi je Li
Italijanski film.
2011 Italija, Francija drama Režija: Andrea Segre Igrajo: Zhao Tao, Rade Šerbedžija, Marco Paolini, Roberto Citran, Giuseppe Battiston Shun Li je nezakonita kitajska priseljenka, ujeta v zanko sumljive pogodbe z izkoriščevalskim delodajalcem. Ta ji obljublja, da se ji bo po odplačilu dolgov v Italiji lahko pridružil njen osemletni sin. Nekega dne je Shun Li iz tekstilne tovarne na obrobju Rima nenadoma premeščena v Chioggio, majhno mestece v Beneški laguni. V taverno, kjer zdaj dela kot natakarica, že dolga leta zahaja tudi Bepi, stari ribič, ki je v Italijo pred mnogimi leti prišel iz Jugoslavije. Med mlado priseljenko in Pesnikom, kot ribiča kličejo prijatelji, se kmalu splete nežno in krhko razmerje, ki vznemirja tako kitajske kot italijanske lokalne skupnosti.