TV spored TV SLO 2


27. januar 2015 - 2. februar 2015
14:35 Razvedrilna oddaja
Velika imena malega ekrana - Stine Vardjan, producent, 2. del.
Obdobja, ko so v kulturno umetniškem programu ljubljanske televizije delali karizmatični uredniki Tone Pavček, Janez Menart, Saša Vuga, Ervin Fritz in še nekateri, se je Stinetu Vardjanu zapisalo v spomin z zlatimi črkami. Skrbeli so za izvirni igrani program, pa tudi za kvalitetne zabavno glasbene oddaje. Sam se je takrat v vlogi organizatorja in producenta srečeval s plesalci, baletniki, pevci in pevkami, odličnimi igralci-komedijanti in mnogimi glasbeniki. Ena večjih prelomnic na profesionalnem področju je bil prehod produkcije TV slike iz črnobelega formata v barvni. Stine Vardjan je takrat kot producent že vodil informativno politični program, v okviru katerega je odlično sodeloval z še eno legendo slovenske televizije-Benom Hvalo. Prav onadva sta si zamislila vrsto projektov, ki so se zapisali v zgodovino slovenske TV. Kmečko ohcet, prvi prenos s Triglava, serijo »Mi med seboj« z javnimi oddajami iz tovarn, celodnevni prenos »Pajek pod previsom« iz Ospa pri Črnem kalu in mnoge druge. Ljubezen do športa ga je privedla tudi do dela v tem zahtevnem segmentu produkcije. Poleg številnih tradicionalnih velikih projektov od pokala Vitranc, Zlate lisice, Planice, atletskih mitingov, veslaških in gimnastičnih tekmovanj ter prenosov rednih ligaških tekem, je portretirancu ostal v najlepšem spominu projekt OLIMPIJSKE IGRE 1984 v Sarajevu. Zaradi dobro opravljenega dela, uspeha Jureta Franka in tudi dejstva, da je akcija PODARIM DOBIM, pri kateri je vseskozi sodeloval, žela rezultate.
15:45 Slovenski magazin
Frančiškanska cerkev v Mariboru, zgrajena na prehodu v 20. stoletje, je ena izmed sedmih bazilik v Sloveniji. Tovarna Šešir iz Škofje Loke je ena redkih na svetu, kjer izdelajo klobuk od začetka do konca. Plavalec Darko Đurić premika meje na področju športa invalidov v Sloveniji. Ivian Kan Mujezinović sodi med vodilne slovenske grafične oblikovalce. 3D tiskanje je tehnologija prihodnosti, Olga Košica in Rok Marinšek sta z njeno pomočjo ustvarila inovativen 3d nakit.
16:20 Rokomet - svetovno prvenstvo (M)
Hrvaška : Poljska, četrtina finala, prenos iz Dohe.
Prva četrtfinalna tekma na svetovnem rokometnem prvenstvu v Katarju bo med Hrvaško in Poljsko. Gostitelji so na prvenstvu proti pričakovanju prikazali zelo napadalno in učinkovito igro, tako da hrvaški reprezentanci po srečni zmagi nad Brazilijo ne bo lahko. Neposredni prenos tekme bo komentiral Tomaž Kovšca.
18:30 Rokomet - svetovno prvenstvo (M)
Slovenija : Francija, četrtina finala, prenos iz Dohe.
Od danes pa do nedelje se bo v Katarju osem najboljši rokometnih na svetu borilo za čim boljša mesta , za kolajne. Danes bodo odigrali dve četrtfinalni srečanji jutri paše dve. Druga današnja tekma bo zanimiva za nas, saj se bo slovenska reprezentanca srečala z aktualnimi evropskimi in olimpijskimi prvaki Francozi, ki želijo znova združiti vse tri naslove. Sicer pa je francoska reprezentanca doslej osvojila 7 najvišjih naslovov, trikrat so bili evropski prvaki, po dvakrat pa svetovni in olimpijski. Kakorkoli že, upajmo na najboljše. Prenos tekme bo komentiral Ivo Milovanovič.
21:00 Žrebanje Lota
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
21:05 Športni izziv
Gost tokratnega Športnega izziva bo novi svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar. Mariborčan, z že kar znamenitimi brki, navdušuje tako z neustrašnostjo na progi kot s prisrčnostjo in neposrednostjo v javnih nastopih. Zato ima velik krog privržencev. Na športni poti pa Filipu zdaj manjka samo še olimpijska kolajna. Tudi o načrtih za naslednje sezone se bo z mojstrom vratolomnega smučarskega krosa pogovarjal Ervin Čurlič.
21:40 Bleščica, oddaja o modi
Bleščica, oddaja o modi in trendih, bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (pret a porter in visoka moda), modni dodtaki, ikone tedena, manekenke ter veliko iz področja lifestyla.
22:10 Stranka
Francoski film.
2008 Francija romantična drama Režija: Josiane Balasko Igrajo: Nathalie Baye, Eric Caravaca, Isabelle Carré, Josiane Balasko Judith je atraktivna ženska trezne glave v zgodnjih petdesetih. Živi sama in si redno naroča seksualne storitve mladeničev, ki jih izbira med ponudbo internetnih strani, specializiranih za zagotavljanje spremljevalcev. Tako tudi spozna Patricka, ki jo s prijaznostjo in preprostostjo povsem prevzame. Z njim se začne videvati čedalje bolj pogosto. Šarmantni mladenič, katerega pravo ime je Marco, se preživlja kot žigolo, da bi odplačal hipoteko, ki jo je na svoj frizeski salon obesila njegova žena, Fanny. Ko nič hudega sluteča žena, ki misli, da mož dela na gradbišču, izve, od kod mu denar, Marco preneha prodajati svoje usluge. Ampak, finančna kriza mlad par čedalje bolj stiska okoli vratu, zato Fanny sama Marca prepriča, naj spet začne delati kot žigolo. In ga s tem v bistvu porine Judith v objem…
23:55 Nema Havana
Francoska dokumentarna oddaja.
V oddaji spremljamo gluhega China, preprostega delavca in očeta, ki v Havani težko preživlja nemo ženo in majhna otroka. Obenem vzdržuje odkrito zvezo z gejevskim ljubimcem, ki živi v Mehiki in jim pogosto finančno pomaga. Zapleten ljubezenski trikotnik se razpleta na presenetljive in pogosto nenavadne načine, ki razkrivajo vprašljive motive. Težavni odnosi gledalca zmedejo in globoko ganejo.