TV spored TV SLO 2


21. oktober 2016 - 27. oktober 2016
06:00 Na lepše
 • Ekipa oddaje Na lepše je obiskala Radence, kjer so potekali 6. Dnevi slovenskega turizma. Prireditev pod eno streho združuje najpomembnejše strokovne dogodke slovenskega turizma. Z dogodkom se strateško krepi povezovanje pri razvoju in trženju turizma z vsemi večjimi partnerskimi institucijami s tega področja v Sloveniji. Letos je bilo v ospredju kreativno razmišljanje in inovativnost na vseh področjih, od trženja do oblikovanja turističnih produktov. To sta namreč dejavnika, ki lahko Slovenijo kot turistično destinacijo dvigneta iz povprečja in jo na globalnem turističnem zemljevidu pozicionirata kot zeleno, aktivno, zdravo, inovativno butično destinacijo. Skozi 60-letnico Turstičnega društva Radenci pa je izpostavljeno tudi delovanje in pomen lokalnih turističnih društev, ki spodbujajo sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.
06:30 10 domačih
 • 10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
07:00 Najboljše jutro
 • Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro! Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
08:55 Dober dan, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
09:50 Alpsko smučanje - svetovni pokal: veleslalom (Ž), 1. vožnja - prenos iz Söldna
 • Začenja se nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tradicionalni uvod bo na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Organizatorji zagotavljajo, da proga že dolgo ni bila tako dobro pripravljena. Slovenska ženska ekipa pa je priprave opravila precej bolj kakovostno kot lani, zato lahko že na prvi tekmi pričakujemo veliko. Največ od Ane Drev, ki bo sezono začela v elitni veleslalomski sedmerici. S prizorišča bo preizkušnjo pospremil Tomaž Hudomalj.
11:05 Bela sužnja (60/62) - kolumbijska nadaljevanka
 • La esclava blanca / the white slave, 1. sezona, 60. del, 43 min
 • Nicolás se še naprej pretvarja, da ne pozna prave Victorijine identitete. Prosi jo, naj piše domov v Španijo in jim pove za denarne težave na Ednu. Pove ji, da bo Tomása prodal v rudnike. Pobegli sužnji še naprej nagajajo veleposestnikom. Na polja jim pošiljajo kobilice, zastrupljajo pridelek in kvarijo orodje. To bodo počeli, dokler ne bodo ugodili njihovim zahtevam po amnestiji. General Márquez je brez moči, počasi ga izdaja zdravje, pa še Eugenia nanj pritiska s poroko. Za nameček ju še obišče Victoria, ki jo zanima, kdo sta bili umorjeni ženski iz župnišča. Eugenia ji pove, kje sta zakopani. Tudi Nicolás je vedno bolj nestrpen. Odloči se, da bo pospešil generalov odhod z oblasti, zato mu v vino nasuje strup.
11:50 Bela sužnja (61/62) - kolumbijska nadaljevanka
 • La esclava blanca / the white slave, 1. sezona, 61. del, 43 min
 • General Márquez okreva po nenadni bolezni in pošlje po duhovnika v Cartageno. Z Eugenio se bosta končno poročila. Hkrati preda oblast Nicolásu, ki tako postane novi guverner Santa Marte. Na Ednu ukaže, da ne sme nihče zapustiti posestva. Victoria in Remedios le najdeta izgovor in odideta do kraja, kjer sta pokopani umorjeni ženski. Obema postane jasno, da je njuna prava identiteta razkrita. Doma ju pričaka Adela s puško v roki. Tomása in druge, ki so jih hoteli prodati v rudnike, osvobodijo pobegli sužnji. Družine veleposestnikov so bolne in delo na poljih stoji. Če oblast ne bo ukinila suženjstva, bo le še huje. Nicolás privoli v pogajanja. Za posrednika določi odvetnika Felipeja Restrepa.
12:50 Alpsko smučanje - svetovni pokal: veleslalom (Ž), 2. vožnja - prenos iz Söldna
 • Začenja se nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tradicionalni uvod bo na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Organizatorji zagotavljajo, da proga že dolgo ni bila tako dobro pripravljena. Slovenska ženska ekipa pa je priprave opravila precej bolj kakovostno kot lani, zato lahko že na prvi tekmi pričakujemo veliko. Največ od Ane Drev, ki bo sezono začela v elitni veleslalomski sedmerici. S prizorišča bo preizkušnjo pospremil Tomaž Hudomalj.
14:00 Trnuljčica, baletni film Matthewa Bourna
 • Priljubljeni klasični balet Trnuljčica je v novi podobi postavil Matthew Bourne, eden najpomembnejših koreografov današnjega časa.Gledalci se gotovo še spominjajo njegovega baleta Labodje jezero, v katerem so labode plesali moški plesalci oblečeni v perje. Brezčasno pravljico Trnuljčica Bourne začenja v času, ko je bila napisana – na višku t.i. Fin-de-Siecle, ko so domišljijo burile tudi vile in vampirji. Ko princesa Aurora odrašča v mladenko, smo v mitični zlati dobi dolgih poletnih popoldnevov s kriketom in novimi plesnimi norijami. Ko se prebudi iz stoletnega spanja, se pa znajde v modernem svetu, bolj skrivnostnem in čudovitem kot v pravljici.... Plešejo odlični baletni plesalci skupine New Adventures. TV režija Ross Mcgibbon.
15:45 Čarokuhinja pri atu: Ljubljana
 • Kulinarična ponudba Ljubljane je bila od nekdaj raznovrstna. Slovenija in Ljubljana se namreč nahajata na stičišču različnih kulinaričnih svetov. V slovenski kuhinji se v prvi vrsti odražajo vplivi kuhinj Sredozemlja, alpskega sveta in Panonske nižine. V novejšem času so se jim opazno pridružili še vplivi Balkanske ter nekaterih drugih mednarodnih kuhinj. Ljubljansko kulinariko že od vedno zaznamuje tudi raznovrstnost sestavin. Med najbolj značilnimi je zelenjava s predmestnih vrtov. Predela Krakovo in Trnovo, od središča mesta oddaljena manj kot pol ure hoje, še danes zalagata nekatere med stojnicami na glavni mestni tržnici. Nepogrešljivo je seveda nekoč bilo meso, v prvi vrsti govedina in perutnina s kmetij osrednje Slovenije, nekoč pa tudi meso različnih ptic. Tokrat babico spet v hudomušno voljo spravi mesar Franc.
16:15 Zakaj revščina: Izobrazba, izobrazba - koprodukcijska dokumentarna serija
 • Kaj da izobrazba? Nekdaj je bila na Kitajskem izobrazba edini izhod iz revščine, danes je najboljša pot. Kitajski ekonomski razcvet in govor o vrednosti težkega dela je ustvaril pričakovanje, da je študij beg iz revščine. Toda danes kitajski izobraževalni sistem pripelje do dela le nekatere, izobrazba pa vodi vedno nove generacije k nezaposlenosti in v obup. Po vsem svetu je ekonomska kriza, toda povsod starši govorijo svojim otrokom, da bodo ubežali najhujšemu le z izobrazbo in povsod so otroci pod pritiskom povzpeti se po lestvici in doseči življenje srednjega razreda – pridobiti univerzitetno izobrazbo. Toda, ali to resnično vodi iz revščine? Režiser Weijun Chen je posnel film v Wuhanu v osrednji Kitajski in predstavil resničnost kitajskega izobraževanja skozi tri primere: učitelja, kandidatko za študentko in diplomiranca, ki išče službo. Kitajska je obsedena z izpiti in testi. Vsako leto 9 milijonov srednješolcev dela sprejemni izpit za vpis na univerzo. Vendar režiser ni želel pogledati le najmlajše generacije izobraženih Kitajcev. To je film o mladih ljudeh v najbolj tekmovalni ekonomiji na svetu. To je opazovalni film, ki nas popelje onstran posploševanja, ki karakterizira večino tega, kar je rečeno in napisano o Kitajski. Kitajska vlada svojim državljanom govori, da prizadevanje posameznika prispeva k vsesplošnemu uspehu naroda in partije. Če posameznik na sprejemnih izpitih ne doseže predpisanega števila točk za vpis na državno univerzo, so edina opcija brezobzirne zasebne šole. Tak izobraževalni sistem spravlja v obup ne le »bodoče« študente, ampak tudi njihovo družino. Zlasti ranljive so družine v odmaknjenih skupnostih, ki nimajo dostopa do dobrih šol.
17:25 Zakon srca (13/14) - kanadska nadaljevanka
 • Cedar cove i., 1. sezona, 13. del, 45 min
 • Pred božičem razočarani Jack naposled le sprejme službo v Filadelfiji, toda ko se vrne, da bi zaposlil svojega naslednika pri lokalnem časopisu, ne more več zatreti čustev do ženske svojega življenja. Tudi v penzion Thyme and Tide pride mlada nosečnica, pred katero je težka odločitev. Izkaže se, da je Shelly nekdanje dekle Jackovega sina Erica.
18:25 Neverjetni Jonathan Goodwin - razvedrilna oddaja
 • Jonathan Goodwin bo s samostrelom skušal zadeti jabolko in pri tem prestrašil pričo, ki bo stala pod njim. Pokazal bo, da lahko v letu ujame puščico. V pivnici bo dokazal, da lahko marsikaj dosežeš, če v to verjameš. Lahko s prstom brez poškodb razbiješ avtomobilsko šipo in z rokami zlomiš ključ? Za konec se bo Goodwin v svojem slogu spet podal v višave in se na goreči vrvi reševal iz prisilnega jopiča.
19:15 Infodrom - tednik za otroke in mlade
 • Danes se bomo v Infodromu gibali za zdravje s športnimi asi, mlade smo vprašali, zakaj je pomembno živeti zdravo, preverili bomo dogajanje v Mosulu, ki ga je zapustil tudi Ali. Po kratkih novicah o Tini Maze in CETI pa bomo podrobno pod lupo razložili, zakaj imamo čakalne vrste, s Philipom bomo govorili o ameriških volitvah, na koncu pa boste izvedeli, kako lahko pomagate brezdomnim mačkam.
19:30 Osvežilna fronta: Računalniške igre
 • V prvi oddaji nove mladinske serije Osvežilna fronta se bodo ustvarjalci lotili računalniških iger. Voditeljica Neža bo odkrivala življenje e-športnika, ki se bori v ligi legend, izvedeli pa boste tudi, kako so računalniške igre igrale generacije pred vami. V oddaji seveda ne bo manjkalo tudi koristnih nasvetov. Vas zanima, česa ne početi na prvem zmenku, kaj se dogaja na sceni v Kranju ali kako si sešiti obleko?
20:05 Butler, film
 • The Butler, 2013, short, 127 min, IMDb ocena: 6.0
 • Leto produkcije: 2013 Država: ZDA Žanr: biografska drama Režija: Lee Daniels Scenarij: Danny Strong, Wil Haygood Igrajo: Forest Whitaker, Robin Williams, Oprah Winfrey, Mariah Carey, Cuba Gooding Jr., Lenny Kravitz, John Cusack Piše se leto 1926, ko temnopolti mladenič, Cecil Gaines po imenu, v želji po boljšem življenju pobegne z ameriškega juga. Na težavnem in dolgotrajnem popotovanju proti severu pridobi dragocene izkušnje, zaradi katerih se mu ponudi življenjska priložnost - služba butlerja v Beli hiši. Tam je priča dogajanju v ovalni pisarni in tako nam film skozi oči družine Gaines prikazuje spremembe v ameriški politiki in odnosih med rasami po drugi svetovni vojni: od atentata na Johna F. Kennedyja in Martina Luthra Kinga preko gibanja Črnih panterjev do vojne v Vietnamu in afere Watergate. Cecil izkusi posledice teh dogodkov, kot uslužbenec in tudi kot družinski človek. Toda predanost predsedniški družini sproži nesoglasja v njegovi družini, odtujenost in nestrinjanje z drugače mislečim sinom, ki je pristaš radikalnih akcij v boju za pravice temnopoltih… Navdih za odlično biografsko dramo je režiser Lee Daniels dobil v članku o butlerju Eugeneu Allenu, ki ga je leta 2008 v Washington Postu objavil Wil Haygood. Za sodelovanje v filmu o vztrajnosti posameznika in razvoju naroda, ki se gleda kot hiter presek skozi ameriško povojno zgodovino, mu je uspelo prepričati izjemno pestro zvezdniško zasedbo; od Oprah Winfrey in Foresta Whitakerja v glavnih vlogah do zanimivo zasedenih epizodnih vlog, v katerih blestijo Robin Williams, Mariah Carey, Vanessa Redgrave in Lenny Kravitz.

več
Butler, film
22:20 Bučke, satirično informativna parodija
 • Popularno informativno parodijo, poimenovano po legendarnem prvem voditelju, smo pred leti že spremljali v oddaji Hri-bar. Čas je čas za novo poglavje, v novi podobi in z novo voditeljsko ekipo. Zahtevna tedenska produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. V oddaji ne bo manjkalo senzacionalizma in škandalov, saj novice ne izbirajo sredstev, pridejo in grejo, naravnost do cilja. Nabor je širok, od politike do podobno bizarnih področij. Voditelja Bučk sta prikupna Lorella Flego in prodorni Matej Lahovnik, za sočne debate bo s svojimi gosti poskrbel Marcel Štefančič, šport je področje Zmaga Sagadina. Oddajo pripravljajo scenarist in režiser Bojan Krajnc, producent in programer Tadej Fius, tandem, ki je zakrivil satirično nanizanko in celovečerni animirani film Dobrodošli v Jebovlju. V ekipi so seveda naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Ana Tavčar, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Klemen Slakonja. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, za oblikovanje 3D likov Hikikomori, osnovne karikature likov pa so delo Borisa Oblaka.
22:45 Zvezdana: Primož in Renata
 • Vsi v življenju pademo, eni bolj, drugi manj globoko. Pomembno pa je, da ponovno vstanemo! Primož in Renata Peterka sta na svoji skupni poti doživljala vzpone in padce, karierne, osebnostne in tudi družinske. V tokratni oddaji Zvezdana odkrivamo zakonsko in družinsko življenje družine Peterka, ki so jo zaznamovali tudi Primoževi izjemni športni dosežki, Renatin temperament in odkrivamo lepilo, ki ju povezuje!
23:25 Popšop, ponovitev
 • V tokratni oddaji bo voditelj Nejc Šmit v rubriki POPMOBILE gostil eno najbolj vročih pop pevk, Alyo. Bili smo na koncertu ob 30. obletnici legendarne skupine Avtomobili, na tradicionalnem koncertu Nine Pušlar z gosti v njeni domači Ivančni Gorici, Neisho pa smo obiskali med snemanjem videospota in v studiu, kjer ustvarja nove pesmi. V studio k Nejc pride kantavtor Jakob Kobal, ki bo januarja nastopil na prestižnem Eurosonicu.