TV spored TV SLO 2


29. september 2016 - 5. oktober 2016
12:20 Dobro jutro
 • Dobro jutro Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji ‘Moje zdravo telo’ pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
14:30 Dober dan
 • Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
15:25 O živalih in ljudeh - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Ogledate si lahko animiran film o pravilnem pristopu do psa, ki so ga pripravili na delavnici animiranega filma, ki je potekala na Inštitutu za disleksijo v sodelovanju z Društvom slon in Zavodom PET. Opozarjamo na to, da so tudi psi in mačke lahko krvodajalci. Obiskali smo ljubiteljico plazilcev. Ob koncu oddaje pa predstavljamo muci in psa, ki iščejo skrbnega lastnika. Vabljeni k ogledu! ozivalih@rtvslo.si
16:10 Na vrtu - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Organizirana pridelava semen, sadnih in gozdnih sadik na Slovenskem sega v 18. stoletje. Napoleonove vojne so razvoj seménarstva pri nas za nekaj časa prekinile, z ustanovitvijo Kranjske kmetijske družbe leta 1824 pa je ta dejavnost znova zaživela. Sredi 19. stoletja je omenjena družba kupcem ponujala travno in smrekovo seme ter mlada murvova drevesa. S seménarstvom so se takrat ukvarjale še kmetijske šole, graščine in zasebniki. Semena pa smo tudi že izvažali in uvažali, predvsem od veletrgovcev z Dunaja, iz Budimpešte in Prage. Na gredah selekcijsko-poskusnega centra Ptuj, dela Semenarne Ljubljana, najstarejšega semenarskega podjetja pri nas, ki letos šteje 110 let, vrtnine, ki jih še niso pospravili, zdaj že propadajo, zaključujejo se testiranja sortnih čistosti in druga preverjanja. S sprehodom in spoznavanjem vrtnin jesenskih in poletnih gred ptujskega centra obeležujemo letošnji jubilej Semenarne Ljubljana.
16:40 Migaj raje z nami - oddaja za razgibano življenje
 • Osrednji prispevek septembrske oddaje Migaj raje z nami je reportaža z Olimpijskega festivala, športnega praznika za otroke v Ljubljani. Ustavili smo se tudi na Športnih igrah zaposlenih, odprtju novega športnega objekta Kolopark in obiskali tako imenovane skaterje. Vprašali smo jih tudi, kaj si mislijo o tem, da je njihov način življenja postal olimpijski šport.
17:05 Bela sužnja (49/62) - kolumbijska nadaljevanka
 • La esclava blanca / the white slave, 1. sezona, 49. del, 42 min
 • Victoria se pogovori z jasnovidko Ayotunde in ugotovi, da je res njena mati. Njenega moža Abdula medtem zalotijo pri kraji na haciendi in Nicolás obema ukaže, naj odideta. Miguelu uspe odpreti pot iz jame, nadzornik Julián pa opazi Milagros na poti k predoru in odkrije načrte sužnjev. Morales, ki je pobegnil iz umobolnice, se odpravi na posestvo Eden.
18:00 Halo TV: Delitev stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah
 • Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
19:05 Nodi v Deželi igrač: Nodi gradi - risanka, ponovitev
 • Slonček Jure pride na obisk k Naviti miši. Ko hoče vstopiti v njeno hišico, jo po nesreči podre. Navita miš potrebuje novo, večjo hišico in igrače ji jo pomagajo zgraditi.
19:20 Firbcologi: O čokoladi, cvetju in poljubčkih - mozaična oddaja za otroke, ponovi...
 • Diši po ljubezni. No, predvsem po dobrotah iz slaščičarske delavnice, kjer sta Nikolaja in Maša. Ampak malo pa tudi po ljubezni. Za koga bi sicer Gašper potreboval šopek, če ne za svojo novo punco? Da Firbcologi ne bi preveč spraševali, jih Gašper poskuša zamotiti s čokolado in baloni. In seveda s tereni. Leona in Piko pošlje v zaodrje prireditve EMA. Bosta tam spoznala Gašperjevo novo punco?
19:45 Infodrom - tednik za otroke in mlade, ponovitev
 • V letu 2016 Infodrom ni več dnevnik, temveč tedenska informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se v 13 minutah ozremo po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavimo za njih in svet najpomembnejše dogodke minulega tedna.
20:05 Kako začiniti zakon, film
 • Hope Springs, 2012, komedija, 96 min, IMDb ocena: 6.3
 • / ZDA / 2012 Režija: David Frankel / Scenarij: Vanessa Taylor / Igrajo: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell, Ben Rappaport, Jean Smart, Patch Darragh, Marin Ireland, Brett Rice, Becky Ann Baker, Elizabeth Shue, Mimi Rogers, Daniel Flaherty… Komedija. Priletna zakonca Kay in Arnold kljub ljubeči navezanosti že dolgo nimata več intimnih stikov, zato se Kay odloči popestriti njuno ljubezensko življenje. Čemernemu Arnoldu predlaga počitnice v letovišču, kjer se udeležita zakonske terapije priznanega svetovalca Bernieja. Toda njegovi neobičajni nasveti in vprašanja ju spravijo v številne zadrege, zato kljub nerodnim in zelo zabavnim poskusom nikakor ne najdeta mladostne ljubezenske iskre. Razočarana se vrneta domov, vendar muhasta usoda poskrbi za nepričakovan preobrat, ki znova podžge njune strasti… Meryl Streep je za vlogo prejela nominacijo Zlati globus!
21:50 Bum bum bis, film
 • Ob božiču klovn nastopa pred trgovino, ki se zapira. V svoji domišljiji pomeša resničnost in namišljeni svet, svoj gledališki nastop z realnostjo. Te dvojne igre je konec, ko ga otroka zbudita.
22:10 Neverjetni Jonathan Goodwin (2/5, 2015) - razvedrilna oddaja, ponovitev
 • Mladi pustolovec Jonathan Goodwin obožuje občutek strahu in zelo rad preseneča gledalce. Svoje podvige ure in ure vadi, preden stopi pred javnost. V tej oddaji se bo na trapezu, obešenem na helikopter, reševal iz lisic, jedel steklo, visel z nebotičnika in z rokami dvigoval avtomobil. V pikadu bi se lahko meril s prvaki. Za popestritev bosta v oddaji nastopila tudi predstavnika iz živalskih vrst: škorpijon in klopotača. Bo Goodwinu uspelo, kar Harryju Houdiniju ni, in se bo rešil iz zakopane krste?
22:55 Polnočni klub: Otroci in mediji
 • Otroci spoznavajo svet, navade, pravila, se razvijajo, gradijo osebnost – v veliki meri skozi različne medije. Ne glede na to, ali govorimo o tradicionalnih knjigah ali sodobnih aplikacijah na mobilnih telefonih. Vse to je tu, okrog njih. Naša naloga je, da jih naučimo uporabljati medije in predvsem, da bodo ločili kaj je dobro in kaj slabo, kaj koristno in kaj škodljivo in kaj nevarno. Gostje Zvezdana Martiča bodo Benjamin Lesjak, Petra Slatinšek, Irena Matko Lukan, Martina Peštaj ter mladi, člani dveh skupin ljubiteljev knjig in filma.