TV spored TV SLO 1


26. februar 2017 - 4. marec 2017
07:00 Dobro jutro
 • Dobro jutro Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji ‘Moje zdravo telo’ pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
11:15 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
11:55 Platforma: Ulay: Jaz drugi
 • Večina ga pozna po performansih, ki sta jih ustvarila skupaj z Marino Abramović. A nemški umetnik Ulay je tudi sam ustvaril velik opus, od polaroidne fotografije do znamenite umetniške akcije, kraje slike iz Nove narodne galerije v Berlinu. Z Ulayem smo se sprehodili skozi njegovo retrospektivo v Mestni galeriji v Ljubljani.
12:30 Naš vsakdanji kruhek: Ženske težave, moški problemi (7/18) - slovenska nanizank...
 • 1. sezona, 7. del
 • Na obisku je ponovno Pika, ki se pred pekarno zaklepeta z Ireno; strinjata se, da so z moškimi same težave. Nato je Pikinega poročila o zadnjih ljubezenskih premikih in življenju nasploh deležen tudi Cene, ki Piko brezpogojno podpira v vseh njenih prizadevanjih. Zapleta se tudi situacija v pekarni, Irena in Jaka se vse pogosteje prepirata, Irenin oče pa to vedno težje prenaša, ker v njuni zvezi ne vidi perspektive. Zvečer se ob morski hrani in steklenici vina Cenetu izpove Boštjan, ki ne ve, kaj bi počel sam s seboj, odkar se je upokojil. Cene je prepričan, da njegov prijatelj najbolj od vsega pogreša Karmen, čeprav Boštjan tega ne more priznati.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Intervju
 • Klemen Jaklič je z doktoratom na Univerzi Oxford in pozneje še doktoratom na Univerzi Harvard izredno prodoren slovenski pravnik na svetovni ravni. Kot predavatelj na Univerzi Harvard je Jaklič pridobil tudi nagrado za odličnost. V pogovoru bomo spoznali njegovo profesionalno pot, ki jo je začel z odličnimi študijskimi rezultati na ljubljanski pravni fakulteti ter nadaljeval na najbolj prestižnih univerzah po svetu. Jaklič je specializiran za ustavno pravo, kar je med slovenskimi pravnimi strokovnjaki redko, pri njegovi kandidaturi za člana slovenskega Ustavnega sodišča pa je dobil podporo uglednih profesorjev, ki so ga ocenili kot »pravnega akademika in misleca izjemnih sposobnosti«. Leta 2014, je kot sad njegovega raziskovalnega dela pri oxfordski univerzitetni založbi (Oxford University press) izšla njegova znanstvena monografija, ki jo je rektor evropske univerze v Firencah dr. Joseph Weiler označil za prvo konsistentno predstavitev celotne smeri evropskega ustavnega pluralizma. V pogovoru z Jožetom Možino je spregovoril tudi o očitkih na njegov račun zaradi nastopa pred sodiščem, ko je kritiziral primer Patria, odgovarjal pa bo tudi na vprašanje zakaj svojega znanja v večji meri ni ponudi tudi v slovenskem okolju. Jaklič ima že nekaj let zapored visoko javno in tudi strokovno podporo, saj je bil večkrat izbran za najvplivnejšega oz. najuglednejšega slovenskega pravnika. Poleg dela na akademski in raziskovalni ravni je soustanovitelj Zavoda za brezplačno pravno pomoč, ki socialno šibkim pomaga reševati zapletena pravna stanja, pri tem pa sodeluje tudi z Varuhinjo človekovih pravic.
14:40 Duhovni utrip: Božična sled
 • Vsem našim gledalkam in gledalcem želimo, da bi jih radost božičnega dlje spremljala skozi vse novo leto. Zato našo prvo novoletno oddajo posvečamo božičnemu sporočilu. Otroci in starši iz Razigrane cerkve v Mariboru so se prav na poseben način pripravili na praznovanje božiča. Božična sled jih je vodila po vsem mestu in jih pripeljala do zanimivih skrivnosti in presenečenj.
15:00 Mostovi - Hidak - oddaja TV Lendava
 • Kedves Nézőink, ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - a 2017-es Naptár és a Kerek Perec magazin új száma; - a Muravidéken is tevékenykedik egy Petőfi-ösztöndíjas; - készül Lendva átfogó közlekedési stratégiája; - a lendvai Varis vállalat évértékelő sajtótájékoztatója; - Delat grem!/Irány a munka! – a munkakeresőket segítő projekt; - Magvető: a H5N8-as típusú madárinfluenza-vírus.
15:45 Male sive celice: OŠ Narodnega heroja Maksa Pečarja, Ljubljana in OŠ Toneta Čuf...
 • Deni, Samo in Jakob prihajajo iz OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja iz Ljubljane. Pomerijo se s Tinkaro, Nejcem in Piko pa iz OŠ Toneta Čufarja Maribor. V oddaji med drugim raziščejo v katerih živilih se skriva škrob in kako si lahko olajšamo simptome vnetja žrela. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Sestavljen je iz različnih vrst vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično – matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanje kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. Posebnost kviza je tudi možganski labirint, novost pa je še boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.
16:30 Poskusiva znova (5/8) - angleška nadaljevanka, ponovitev
 • Trying again, 1. sezona, 5. del, 22 min
 • Matt in Meg priredita večerjo ob vselitvi v novo hišo, na katero poleg Gail in Sama povabita tudi Iaina in njegovo novo punco Kate. Večer po predvidljivo kočljivem začetku postopoma drsi v katastrofo: Meg je živčna zaradi Kate, Matt je sovražno nastrojen do Iaina, Gail se ga napije, da bi razbila napetost, Sam pa v upanju, da bo osvojil Gail, ves večer teka po mestu v iskanju kondomov.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Turbulenca: Študentsko delo - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Delo krepi človeka. Star pregovor, ki še vedno drži. Veliko študentov si utira svojo pot tudi s študentskim delom – nekateri zgolj zaradi zaslužka, drugi pa v tem iščejo tudi druge možnosti, priložnosti. Oboji pa se srečujejo z različnimi izkušnjami, preizkušnjami in spoznanji. Kako poteka študentsko delo? Kakšne so njihove pravice in dolžnosti, kakšna so pravila?
17:55 Novice
 • Novice so kratek pregled najodmevnejših dnevnih dogodkov in hkrati napoved prispevkov v naših večernih informativnih oddajah. Sestavlja jih okoli 9 novic in izjav, praviloma tudi po ena napoved prispevka v Slovenski kroniki in Športu, ob izjemnih ekstremnih pojavih je v Novicah tudi krajša vremenska napoved. Novice so na sporedu od ponedeljka do petka pred Infodromom ob 17.58.
18:05 Zajček Belko: Prvič, ko sem zmagal v štafetnem teku - risanka, ponovitev
 • Zajček Belko s prijatelji tekmuje v štafetnem teku. Sprva je zelo počasen, na koncu pa se kar ne more ustaviti in zmaga.
18:10 Pipi, Pupu in Rozmari: Leteče ovce - risanka, premiera
 • Pipi, Pupu in Rozmari srečajo ovčarja, ki je izgubil ovce. Pomagajo mu pri iskanju, pri tem pa ugotovijo, da ovce išče tudi sestradani volk. Izkaže se, da se ovce sploh niso izgubile, temveč so se učile leteti, da bi ubežale volku, in lebdijo nad glavami treh junakov.
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:05 Film tedna: Negovalka, film
 • Scenarij in režija: Slávek Horák / Igrajo: Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová, Zuzana Krónerová, Sara Venclovská, Eva Matalová, Marian Mitas, Helena Cermáková, Ivan Rehák ... Hlavica Predana patronažna sestra Vlasta živi za svojega moža, hčerko in svoje paciente. Vsako jutro zvrne šilce slivovke ter polna radosti in optimizma odhiti k svojim strankam. Zdi se, da ni stvari, ki bi jo spravila iz tira. Potem pa se nekega dne vse spremeni in ne le Vlasta, pač pa tudi vsi okoli nje se bodo morali navaditi na dejstvo, da je zdaj ona tista, ki potrebuje pomoč ... Režiser in scenarist filma, Slávek Horák je motiv in lik medicinske sestre našel pri svoji mami in kakor je kasneje trdil v intervjujih, ni niti vedel, da je imel pravzaprav že nekaj časa najboljšo temo tik pred nosom – lik svoje mame.
21:35 Maks, film
 • MAKS: Jz grem k babici. Tko sm se odloču in grem. Adijo. Scenarij in režija: Sara Kern
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:05 Ludvik II. Bavarski - avstrijsko-nemška mini-serija, ponovitev
 • Po odpovedi poroke z Zofijo ter vsiljeni vojni proti Franciji se Ludvik II. zapre vase in ukaže gradnjo več razkošnih gradov po vsej Bavarski. Med najrazkošnejšimi je pravljični grad Neuschwanstein, v katerem kralj ob peščici služabnikov najde svoje pribežališče. Toda zaradi nenadzorovanih gradenj se državna blagajna nevarno prazni. Ministri, ki se zarotijo proti kralju, ga razglasijo za blaznega in zaprejo v sanatorij. Kralj Ludvik II. se med enim redkih sprehodov zunaj sanatorija izmuzne svojemu zdravniku in utone v jezeru Starnberg.