TV spored TV SLO 1


28. januar 2015 - 3. februar 2015
20:00 Tarča
Operacija: bolnišnice.
Zakaj je večina slovenskih bolnišnic v rdečih številkah in likvidnostnih težavah, kako je mogoče, da se zadolženost razraste do te mere, da zmanjka celo denarja za plače, kot denimo v Izoli. Kako je mogoče, da ima zdravstvena blagajna presežek, bolnišnice pa minus. In čakalne vrste. Zakaj se ne prižge rdeči alarm, ko zaradi pričakovane zimske tegobe – gripe – zavlada kaos na oddelkih intenzivne terapije? Kdo je kriv, da je bolnišnična mreža postala tako huda bolnica? So krivi neodločni direktorji, neučinkoviti zdravniki, prezahtevni pacienti, ali pa se tudi v tem primeru vse začne in konča pri državi, ki se tudi v zdravstvu izkazuje za slabo lastnico. Tarča z voditeljem Boštjanom Anžinom.
21:30 Prava ideja!
Jani Goltes je trbovljski podjetnik in inovator, ki je že vrsto let specializiran za proizvodnjo in prodajo opreme za snowboard. Osnovna dejavnost podjetja je proizvodnja snowboardov, vezi, čevljev in dodatne snowboard opreme pod blagovno znamko Goltes. Snowboard opremo podjetje trži pretežno na domačem trgu, izvaža pa tudi na druga evropska tržišča. Druga in po obsegu ena večjih dejavnosti podjetja je proizvodnja insertov za snowboard, kjer je podjetje celo vodilni svetovni proizvajalec.
22:00 Odmevi
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:40 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter po Odmevih.
22:45 Kultura
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo štiri redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Uršula Mrežar in Meta Česnik.
22:50 Šport
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:05 Osmi dan
70 let od osvoboditve Auschwitza, najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča. Kako so to izkušnjo preživeli reflektirali v literaturi? Ob obletnici konca druge svetovne vojne nas je zanimalo, kdo so bili snemalci tistega časa in na kakšen način so prikazovali takratno stanje v družbi. Jonas Staal je umetnik, ki je ustanovil umetniško-politično organizacijo Novi svetovni vrh – kako se ukvarja z aktualnimi svetovnimi problemi? Direktor galerije Tate bo spregovoril o novih vizijah te svetovno znane galerije in o tem, kako pri njih potekajo nakupi umetniških del, saj je njihov proračun okrog 100 milijonov evrov. Kolikšne proračune za odkupe imajo galerije in muzeji pri nas?
23:40 Sveto in svet
RKC 50 let po II. Vatikanskem koncilu.
Temeljna želja sklicatelja II. vatikanskega koncila, papeža Janeza XXIII. je bila temeljita modernizacija Cerkve. Oznanjati sporočilo Cerkve v pogojih sodobnega sveta in razumeti znamenja časa in začeti s prenovo pa so bili sklepi koncila. Kako so se danes, 50 let po koncilu uresničili ti sklepi in kaj še čaka RKC v časih, ko ni več cilj vernikov naučiti dogmo, ampak jim približati tudi njen pomen? Oddajo vodi: Katarina Vukovič