TV spored TV SLO 1


21. maj 2017 - 27. maj 2017
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Tednik
 • V Tedniku med drugim o neznosni birokraciji, ki duši domala vse panoge v Sloveniji, od gospodarstva do kmetijstva. Se nekateri ljubljanski mestni redarji ob vse večjih pooblastilih res obnašajo kot šerifi? Kdo si bo še lahko privoščil bivanje v domu za starejše, če to na mesec stane tudi do 1300 evrov? Nazorne fotografije posledic kajenja na škatlicah cigaret, ki so po 20. maju zapovedane po vsej Evropi, zmotile številne kadilce in nekadilce. Kam z ostriženo ovčjo volno?
21:00 Studio city
 • V tokratni oddaji o spremembah Zakona o Sovi. Bodo agenti lahko izvajali neomejen tajni nadzor nad osebami in komunikacijami in ali smo na pragu izrednih razmer? V prispevku o kibernetskih grožnjah, pripravljajo pa tudi portret gorskega kolesarja Petra Dakskoblerja, imena meseca aprila Vala 202. Ob koncu oddaje pa še o družbeno-političnih razsežnostih poveličevanja fašizma in zanikanja holokavsta.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.
22:50 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:05 Platforma: Beneški bienale: Viva Arte Viva
 • Že dober teden po otvoritvi ene najpomembnejših razstav na svetu, Beneškem bienalu, bomo s kritičnim očesom predstavili letošnjo 57. edicijo najstarejše mednarodne razstave na svetu. Letos se predstavlja 87 nacionalnih paviljonov in 120 umetnikov, večina od teh prvič v Benetkah na glavni razstavi pod naslovom Viva arte Viva kustosinje Christine Macel, ki se osredotoča na individualne poetike umetnikov in se vrača k humanizmu. Med drugimi bomo predstavili najvidnejše paviljone, aboriginsko umetnico v avstralskem paviljonu, svetovno znano Tracey Moffat, humornega avstrijskega kiparja, ki gradi debele hiše Erwina Wurma in Južnoafričana, ki se ukvarja s post-apartheidom Mohaua Modisakenga, znamenitega alžirskega parižana Kadra Attio, ki se ukvarja z ranami postkolonializma. Letošnja posebnost je tudi NSK paviljon, predstavili bomo tudi številne slovenske umetnike, ki se letos predstavljajo na bienalu.
23:40 Kitajska simfonična glasba - Hongyan Zhang, Simfoniki RTVS in En Shao, ponovitev
 • Stalni gostujoči dirigent Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, En Shao je za tokratni koncert pripravil poseben program, na katerega je uvrstil dela svojih rojakov. En Shao prihaja iz Kitajske in deluje tudi kot glavni gostujoči dirigent Kitajskega narodnega simfoničnega orkestra in glasbeni ravnatelj Kitajskega orkestra iz Tajpeja. Z orkestrom je pripravil izvedbe del uspešnih kitajskih skladateljev simfonične glasbe iz treh generacij. Spremljali boste simfonično pesnitev skladatelja Xu Zhenmina, ki spada v starejšo generacijo in na Kitajskem uživa velik ugled med skladatelji. Sledi primer združitve kitajske tradicije s simfonično glasbo v koncertu, skladatelja Wu Zugjanga. V solistični vlogi koncerta virtuozinja Hongyan Zhang predstavi tradicionalno kitajsko glasbilo, ki se imenuje pipa. V zaključnem delu je predstavljena ena najprepoznavnejših kitajskih simfonij, ki nosi naslov »Upanje«, skladatelja Xia Guana.