TV spored TV SLO 1


22. junij 2017 - 28. junij 2017
22:30 Šport
  • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40 Vreme
  • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:45 Poletna scena
  • Poletna scena je večerna oddaja v živo, ki vsak dan ponuja pregled pestrega poletnega dogajanja po Sloveniji. Z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države, in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu. Med drugim bomo prisotni na filmskih festivalih v Ljutomeru, Motovunu, Pulju in Sarajevu, festivalu Lent, Festivalu Ljubljana, Festivalu Soča Reagge, Metalkampu, Festivalu Radovljica, Soboških dnevih, Soča Reagge, Brežiškem festivalu, in mnogih drugih. Oddajo ustvarjajo novinarke in novinarji kulturno-umetniškega in razvedrilnega programa s kolegi iz dopisništev doma in v tujini. Voditelji: Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar, Teja Kunst
23:15 Rašomon, film
  • Rashomon, 1950, kriminalni, 88 min, IMDb ocena: 8.3
  • Ciklus: AKIRA KUROSAWA Japonska, 1950 Režija: Akira Kurosawa Scenarij: Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto, po zgodbah Ryunosuke Akutagawa Igrajo: Toshirô Mifune, Machiko Kyô, Masayuki Mori Kurosawova vplivna mojstrovina se je v zgodovino vpisala z izjemno rabo načela multiple naracije oziroma nezanesljivih pripovedovalcev, ki so nosilci različnih, protislovnih pripovednih perspektiv. Izraziti suspenz, ki izvira iz ugibanja, katera je pristna in resnična, še danes buri gledalčevo domišljijo. Kurosawa je za film prejel beneškega zlatega leva in častnega oskarja. Trije popotniki se pred nevihto zatečejo v nekdanje svetišče Rašomon. Dva popotnika, duhovnik in lesar, se spominjata zgodbe o umorjenem samuraju, čigar truplo je našel lesar pred tremi dnevi v gozdu. Oba sta bila poklicana za priči na sodnem procesu. Duhovnik je pričal o srečanju s samurajem in njegovo ženo, ki sta potovala skozi gozd le nekaj trenutkov pred umorom. Na procesu so nastopile še tri priče: zloglasni bandit Tajômaru, ki naj bi umoril samuraja in posilil njegovo ženo, samurajeva žena in pa sam samuraj, ki zgodbo o lastni smrti razkrije skozi človeški medij. Vsak od njih pove zgodbo s podobno strukturo – to, da je Tajômaru ugrabil in zvezal samuraja ter posilil njegovo ženo, toda njihova pričevanja ne tvorijo skladne zgodbe o motivaciji in dejanskem poteku zločina.

več
Rašomon, film