TV spored TV SLO 1


28. junij 2016 - 4. julij 2016
12:30 Olimpijske igre, oddaja pred olimpijskimi igrami
S serijo Olimpijske igre bomo skupaj odštevali do poletnih olimpijskih iger, ki bodo od 5. do 26. avgusta v brazilskem Riu de Janeiru.
13:00 Prvi dnevnik
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:35 Intervju - Matjaž Lunaček
Tokrat bo naš gost doktor Matjaž Lunaček, specialist psihiatrije, ki je svojo poklicno pot posvetil psihoterapiji. Z njim se bomo pogovarjali o tem, kako se spreminja psihoanalitična slika Slovenije in kaj jo sploh ustvarja. Tudi o tem, zakaj meni, da smo Slovenci izrazito narcistična družba, kako vzgajamo svoje otroke in v čem je bistvo slovenske ideološke travme.
14:25 Prava ideja - Zadruga sivkarjev Krasa
Zadruga sivkarjev Krasa združuje 5 podjetij, ki se ukvarjajo izključno z naravno pridelavo in predelavo sivke. Skupaj imajo zasajenih okrog 40 tisoč grmov kraljice dišavnic, iz njenih esenc izdelujejo več kot 60 izdelkov – od kozmetičnih do kulinaričnih. Gonilni sili zadruge sta Tanja Arandjelović iz podjetja Ekotera, kjer sivko gojijo od leta 2008 in Stojan Korošec, ki je v sklopu dopolnilne dejavnosti na kmetiji tržno nišo našel v proizvodnji bio sivkinih čistil in sveč.
15:00 Poročila
V Poročilih ob 15.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
15:10 Mostovi - Hidak, oddaja TV Lendava
V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo. A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.
15:45 Male sive celice - OŠ Beltinci in OŠ Antona Ingoliča, Spodnja Polskava, kviz, ponovi...
Režija: Hauc Petra.
Kviz Male sive celice je namenjen osnovnošolcem, ki po uspešno opravljenih šolskih in področnih tekmovanjih pokažejo svoje znanje še pred televizijskimi kamerami. V eni televizijski sezoni se pomeri 32 ekip sedmošolcev, v posebni igri Abeceda pa okoli 40 osmo- in devetošolcev. Privlačnost kviza Male sive celice temelji na skrbno domišljenih igrah, vprašanjih, ki so dovolj zahtevna in uravnotežena, ter na pravičnem točkovanju in prepoznavnem voditelju, Pavletu Ravnohribu. Za ustvarjalce sta najpomembnejši korektnost in pravičnost tekmovanja. Kviz Male sive celice sestavlja pet iger: Drži? Ne drži? - Izberi tematiko - Od pet proti nič - Abeceda in Izberi težavnosti. V štirih igrah ob podpori navijačev tekmujeta dve ekipi sedmošolcev, v posebni igri, Abeceda, pa se pomerita dva osmo- ali devetošolca, ki ju s tribun spodbujata po dva navijača. V drugi oddaji drugega kroga se pomerijo Nejc, Vanesa in Benjamin iz OŠ Beltinci ter Jakob, Jan in Lina iz OŠ Antona Ingoliča iz Spodnje Polskave. Za pultom igre Abeceda pa tokrat Maja Strle iz Kamnika in Lana Žgeč iz Ptuja. Vse tekmovalke in tekmovalce spremljajo zvesti navijači.
16:30 Poletna scena, ponovitev
Poletna scena je večerna v živo, ki vsak dan ponuja pregled pestrega poletnega dogajanja po Sloveniji. Z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno iz večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.
17:00 Poročila ob petih
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Kulturni vrhovi - Križna gora nad Ložem, dokumentarna oddaja, ponovitev
Cerkev na Križni gori je bila nekoč znamenita romarska božja pot Notranjcev, Dolenjcev in Primorcev. Visoka gora je od nekdaj imela strateški pomen za Loško dolino, ljudje so se na vrh zatekali tudi v času turških vpadov. Cerkev so v baroku na novo postavili in jo bogato opremili, znamenit je cikel oltarnih podob baročnega slikarja Fortunata Berganta, zgradili pa so tudi kapele križevega pota. Največji poznavalec teh krajev je župnik Janez Kebe. Avtor in voditelj: Andrej Doblehar.
17:55 Novice
Novice so kratek pregled najodmevnejših dnevnih dogodkov in hkrati napoved prispevkov v naših večernih informativnih oddajah. Sestavlja jih okoli 9 novic in izjav, praviloma tudi po ena napoved prispevka v Slovenski kroniki in Športu, ob izjemnih ekstremnih pojavih je v Novicah tudi krajša vremenska napoved. Novice so na sporedu od ponedeljka do petka pred Infodromom ob 17.58.
18:00 Na naši zemlji - Lazna, ponovitev
Marjana Grčman je za nas odkrivala male, odtujene slovenske vasi, ki počasi umirajo. Ljudje v njih pa so vir zanimivih in največkrat otožnih zgodb. Pravi mali kratki dokumentarci.
18:05 Sara in Raček - Tlačilka za kolo, risanka, ponovitev
Naša dva junaka se rada vozita z dvosedežnim kolesom. Ko nekega dne kolesarita, jima poči zračnica. Odpravita se na servis za kolesa, ki ima zanimiv vhod. Ko se prebijeta skozenj, naletita na spečega serviserja in tlačilko, ki se zelo čudno vede. Sara in Raček ji pomagata.
18:15 Medo in Mica - Kanadska gos, risanka, ponovitev
Medo in Mica imata nekega poletnega dne piknik na čolnu. Na straneh čudežne knjige o živalih spoznata kanadsko gos.
18:20 Vem!, kviz, ponovitev
Režija: Šmuc Aleksander.
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:55 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30 Slovenska kronika
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena najaktualnejšim dogodkom dneva, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:05 Drugi sin, francoski film
Le Fils De L-autre / The Other Son - THE OTHER SON / LE FILS DE L-AUTRE / FRA /2012 Režija: Lorraine Lévy / Scenarij: Noam Fitoussi (izvirna zamisel), Lorraine Lévy, Nathalie Saugeon /Igrajo: Emmanuelle Devos, Pascal Elbé, Mehdi Dehbi, Jules Sitruk, Khalifa Natour, Areen Omari, Mahmoud Shalaby, Bruno Podalydes… Drama. Izraelski dijak Joseph se pripravlja na obvezno služenje vojaškega roka. Stopil naj bi v letalske sile, čeprav je bolj umetniška duša kot bojevnik… Pred nastopom vojaške službe mora opraviti še krvni test, pri katerem pa se pokažejo odstopanja od starševskih genov… Zadeva je za Josephovo mamo in očeta nadvse zoprna, tudi mučna, vendar starša le dočakata pojasnilo - izkaže se, da je bil Joseph ob rojstvu nehote zamenjan z drugim fantkom. Josephov oče Alon, tudi vojaška osebnost, težko sprejme nove okoliščine o rojstvu svojega sina, medtem ko je njegova mama Orith odločena poiskati Josephove biološke starše, Palestinca Saida in Leilo, ki sta vzgojila njunega biološkega otroka v svojega sina Yacina… Film je leta 2012 v Tokiu prejel Grand Prix.
21:55 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Šport
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45 Vreme
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:50 Žrebanje Lota
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
22:55 Poletna scena
Poletna scena je večerna v živo, ki vsak dan ponuja pregled pestrega poletnega dogajanja po Sloveniji. Z reportažami, z javljanji v oddajo neposredno iz večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.
23:25 Besi, ruska nadaljevanka, 4/4, ponovitev
Igrajo: Doniants Sofya, Kostolevsky I., Markina N., Matveyev Maksim, Shahin Anton, Shalayeva M., Tkachuk Evgeniy - Režija: Khotinenko Vladimir.
Demons (dostojevski) - K Šatovu se nenadoma vrne njegova žena Marja. Ta jo sprejme z odprtimi rokami. Izkaže se, da je noseča. Ko v mukah povije dečka, ga Šatov sprejme za svojega, ob tem pa končno sprejme tudi boga. Kmalu zatem z Erklom odide v Stavroginovski park, kjer ga Verhovenski ustreli. Verhovenski pobegne iz mesta, Stavrogin pa se vrne v Skvorešnike k mami. Duhovniku zaupa svoje pretekle grehe, in še preden bi ga policijski inšpektor lahko zaslišal, stori samomor.