TV spored TV MARIBOR


23. februar 2017 - 1. marec 2017
18:30 Alpe-Donava-Jadran, ponovitev
  • Trije mladi Münchenčani napovedujejo vojno uveljavljenim avtomobilskim podjetjem. Razvili so solarni avtomobil z daljšim dosegom, ki naj bi bil cenovno dostopen za vse. Edinstven dogodek v svetovnem merilu, pravi čudež narave je razvoj in odraščanje človeških ribic v umetnem okolju. Strokovnjaki Postojnske jame so ves proces, od odlaganja jajčec do izleganja mladičev, budno spremljali in dokumentirali. Dragocene zbirke oblek in modnih dodatkov goriškega Muzeja mode in uporabnih umetnosti dopolnjujejo izjemni portreti Jožefa Tominca, ki razkrivajo modne smernice srednjeevropske bidermajerske buržoazije. Kraj Betina Murterju velja za zibelko ladjedelništva severne Dalmacije. Mojstrov tradicionalne izdelave lesenih plovil pa je vsako leto manj.
18:55 Davi - izobraževalno-informativna oddaja, ponovitev
  • Oddaja Davi je jagodni izbor iz oddaje Dobro jutro. Ta s svojimi zdravstvenimi, izobraževalnimi in informativnimi vsebinami sledi željam gledalcev. Izbiramo teme, ki se dotikajo gledalcev vseh starostnih skupin. Vabljeni k ogledu!
19:45 Dornavski cigani, ponovitev
  • Vabljeni k ogledu!
20:00 Cikel filmov: France Kopič
  • Vabljeni k ogledu 4. dela!
21:00 Sledi: Poslednji mariborski gospod, Franc Minařik (1887-1972) - dokumentarna oddaj...
  • Lekarnarja Franca Minařika se spominjajo mnogi Mariborčani, v strokovnih krogih pa je njegovo mesto večno. Njegova knjiga o zgodovini lekarništva je še danes uporaben učbenik za študente farmacije, neprecenljiva za današnji čas pa je tudi njegova zbirateljska žilica. Je oče izjemno lepe in bogate lekarniške zbirke, ki jo hranijo v Pokrajinskem muzeju v Mariboru, zanjo pa vzorno skrbi in jo bogati kustodinja dr. Valentina Bevc Varl. Skupaj z nekdanjim direktorjem Mariborskih lekarn mag. Lovrom Dermoto sta nas popeljala v preteklost. V čas, ko so Mariborčani srečevali gospoda s klobukom, ki je prijazno pozdravil vsakogar. Nekdanji novinar Večera Srečko Niedorfer je še danes prepričan, da je Franc Minařik zares "zadnji mariborski gospod".
21:25 Tele M - aktualno-informativna oddaja, ponovitev
  • Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!
21:50 Duhovni utrip
  • V Trstu živi okoli 4000 pravoslavnih Srbov, ki so v mesto prihajali že od 17. stoletja naprej. Pravoslavna cerkev sv. Spiridona, ki je bila zgrajena v drugi polovici 19. stoletja je ena najlepših stavb v Trstu, ki jo vsako leto obišče veliko število turistov. Mi smo obiskali pravoslavno cerkveno občino, njeni člani so zelo dejavni na številnih področjih. Vsako nedeljo liturgijo obišče več kot 100 ljudi, imajo pevski zbor, organiziran verouk za otroke in številne druge kulturne in izobraževalne dejavnosti. V drugem delu oddaje bomo predstavili patra Karla Gržana. Je izjemno plodovit pisatelj, obenem pa topel človek, ki ima tenkočuten posluh za vse, ki kakorkoli trpijo. Nesebično je pripravljen pomagati sočloveku v najhujših stiskah.
22:30 Infokanal - TV Maribor
  • Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.