TV spored HBO 3


8. december 2016 - 14. december 2016
06:00 Dekličin najboljši prijatelj, film
 • A Girl's Best Friend (aka. My New Best Friend), 2015
 • Med iskanjem službe, da bi lahko podpirala svojo bolno mater, se Penelope spoprijatelji s ciničnim policistom in njegovim psom Lueyjem. Ko se materino stanje poslabša, ji prav Luey pomaga najti moč v sebi, da se spopade z izzivi.Penelope, bolje znana kot Polka-dot, je prisrčna in iznajdljiva 11-letna deklica, ki živi z bolno materjo Frances. Da bi zaslužila nekaj denarja in tako pomagala materi, Polka-dot očara krajevnega policista Cooperja in ga prepriča, da ji za skromno plačilo dovoli čistiti hišico njegovega službenega psa Lueyja. Deklica in štirinožni policistov spremljevalec kmalu postaneta prijatelja; Polka-dot ga ponoči večkrat skrivaj pelje iz pesjaka, da bi lahko obiskala mamo, ki se je znašla v bolnišnici. Cooper postane sumničav in hitro razkrije dekličino skrivnost, ko se izkaže, da Polka-dot živi sama doma. Stanje bolne Frances se še poslabša in Cooper je soočen s kruto resničnostjo položaja mlade Penelope. Potrebno bo obilo poguma, upanja in prijateljstva, da bo nenavadna trojica spoznala, kako so v novem življenju pravzaprav kot ustvarjeni drug za drugega.
 • Igrajo: James Denton, Lilah Fitzgerald, Laura Mennell, Kirsten Robek, Chris Gauthier, Režija: Terry Ingram
07:30 Miranda Hart: Moj tako imenovani nastop v živo, film
 • Miranda Hart: My, What I Call, Live Show, 2014, n/a, IMDb ocena: 7.6
 • Nagrajena Kraljica komedije Miranda Hart prihaja na program HBO s svojim razprodanim nastopom v živo, s svojo prvo stand-up predstavo na nacionalni ravni po uspešnici Miranda televizije BBC.Nagrajena Kraljica komedije Miranda Hart prihaja na program HBO s svojim razprodanim nastopom v živo, s svojo prvo stand-up predstavo na nacionalni ravni po uspešnici Miranda televizije BBC. Pred občinstvom londonske dvorane O2 Arena v živo posneti nastop je dogodek, vreden ene najbolj priljubljenih komičark; pričakujete lahko galopiranje, poskuse petja in plesa ter vrhunsko zabavo nasploh.
 • Igrajo: Miranda Hart

več
Miranda Hart: Moj tako imenovani nastop v živo, film
09:10 Riko, Oskar in senčne prikazni, film
 • The Pasta Detectives (aka. Rico, Oskar Und Die Tieferschatten), 2014
 • Riko resda ne ve, kje se ga drži glava, a ima sposobnost opazovanja reči – posebej v družbi novega prijatelja, brihtnega Oskarja. Vendar ta nenadoma izgine in Riko mora zbrati ves svoj pogum, da bi našel izgubljenega prijatelja.Desetletni Riko je nenavaden deček. Vrstniki se pogosto norčujejo iz njega, ker včasih kaj zameša in ker ne loči leve od desne. Vendar pa ima Riko sijajno sposobnost opazovanja drobnih reči, kot je denimo košček testenin na tleh ali nenavadno dogajanje v stanovanjskem bloku, kjer živi. Najraje preživlja čas v družbi svojega novega prijatelja, brihtnega in nadarjenega, vendar tudi nekoliko strahopetnega Oskarja. Ko slednjega nekoč ugrabijo, ima Riko končno priložnost, da izkoristi svoje posebne spretnosti in pokaže svojo neomajnost.
 • Igrajo: Anton Petzold, Juri Winkler, Karoline Herfurth, Axel Prahl, Ronald Zehrfeld, Režija: Neele Leana Vollmar
10:50 Na robu, 3. del
 • The Brink Ep. 03 - Baghdad My Ass, 2015
 • Nova serija se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju, ponižnem diplomatu Alexu in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku.Nova, polurna komična serija Na robu se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju Larsonu (Tim Robbins), ponižnem diplomatu Alexu Talbotu (Jack Black) in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku Tilsonu (Pablo Schreiber). Vsi trije obupani, domovini vdani možje, se morajo prebijati skozi vsakdanjo zmedo okrog sebe, da bi rešili svet pred tretjo svetovno vojno. 3. del Zamanov polbrat Raja naroči Alexu, naj posreduje sporočilo Walterju; Alex upa, da mu bo naloga prihranila, da bi ga poslali v Bagdad. Walterja doma pričakajo osebna in poklicna presenečenja, predem odpotuje v New Delhi. Na letalonosilki Zeke in Glenn čakata na preiskavo v zvezi s padlim samodejnim letalom.
 • Igrajo: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi, Maribeth Monroe, Režija: Jon Poll
11:15 Na robu, 4. del
 • The Brink Ep. 04 - I'll Never Be Batman, 2015
 • Nova serija se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju, ponižnem diplomatu Alexu in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku.Nova, polurna komična serija Na robu se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju Larsonu (Tim Robbins), ponižnem diplomatu Alexu Talbotu (Jack Black) in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku Tilsonu (Pablo Schreiber). Vsi trije obupani, domovini vdani možje, se morajo prebijati skozi vsakdanjo zmedo okrog sebe, da bi rešili svet pred tretjo svetovno vojno. 4. del Walter se v New Delhiju upre priporočilom zdravnika in se sestane z indijskim zunanjim ministrom, da bi ga prosil za umik enot. Zeke razmišlja o prednostih in slabostih svojega dvojnega življenja, preden se z Glennom odpravita na izvidniško nalogo. Alex v Islamabadu naleti na odpor, medtem ko skuša predati pošiljko Raju.
 • Igrajo: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi, Maribeth Monroe, Režija: Michael Lehmann
11:45 Prelomnica Svetega Andreja, film
 • San Andreas, 2015, akcijski, IMDb ocena: 6.1
 • Po velikanskem potresu v Kaliforniji mora pilot reševalnega helikopterja priti do svoje žene v Los Angelesu, potem pa se odtujena zakonca skupaj odpravita v porušeni San Francisco reševat svojo edino hčer. Ko se razvpita tektonska prelomnica Svetega Andreja naposled vda in v Kaliforniji sproži potres devete stopnje po Richterjevi lestvici, se pilot reševalnega helikopterja (Dwayne Johnson) in njegova odtujena soproga (Carla Gugino) iz Los Angelesa skupaj odpravita v San Francisco, da bi rešila svojo edino hčer. Vendar je njuno nevarno potovanje na sever le začetek težavne družinske preizkušnje. Ko že mislita, da je najhujše mimo, se srhljiva katastrofa šele dobro začne.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti, Režija: Brad Peyton

več
Prelomnica Svetega Andreja, film
13:40 Zgrabi zastavo, film
 • Capture The Flag, 2015, risani, IMDb ocena: 5.9
 • Animiranka prinaša zgodbo 12-letnega dečka, ki skuša preprečiti zlobnemu milijarderju, da bi odletel na Luno, ukradel njene rudninske vire in uničil ameriško zastavo, ki so jo tja zasadili možje iz vesoljske odprave Apollo. Vesoljska potovanja so od nekdaj del družine Mika Goldwinga; tako njegov ded kot tudi njegov oče sta bila astronavta. Vendar se je njegov razočarani dedek Frank odtujil od družine in živel osamljeno življenje, potem ko je zapravil priložnost, da bi se v zgodovino zapisal kot eden od članov posadke pri odpravi Apolla XI. Mladi Mike nenadejano odkrije, da namerava neki ekscentrični milijarder odleteti na Luno, se polastiti njenih bogatih rudninskih zalog in uničiti ameriško zastavo, ki so jo v Mesečeva tla zasadili možje iz vesoljske odprave Apollo – in za dečka se začne odštevanje do neverjetne pustolovščine. Miku se pridružijo dedek, najboljša prijatelja Amy in Marty ter brihtni kameleon; skupaj se odpravijo na osupljivo potovanje na Luno, da bi preprečili bogatašev zlobni načrt, zajeli zastavo in vnovič združili razklano družino.
 • , Režija: Enrique Gato

več
Zgrabi zastavo, film
15:15 Riko, Oskar in senčne prikazni, film
 • The Pasta Detectives (aka. Rico, Oskar Und Die Tieferschatten), 2014
 • Riko resda ne ve, kje se ga drži glava, a ima sposobnost opazovanja reči – posebej v družbi novega prijatelja, brihtnega Oskarja. Vendar ta nenadoma izgine in Riko mora zbrati ves svoj pogum, da bi našel izgubljenega prijatelja.Desetletni Riko je nenavaden deček. Vrstniki se pogosto norčujejo iz njega, ker včasih kaj zameša in ker ne loči leve od desne. Vendar pa ima Riko sijajno sposobnost opazovanja drobnih reči, kot je denimo košček testenin na tleh ali nenavadno dogajanje v stanovanjskem bloku, kjer živi. Najraje preživlja čas v družbi svojega novega prijatelja, brihtnega in nadarjenega, vendar tudi nekoliko strahopetnega Oskarja. Ko slednjega nekoč ugrabijo, ima Riko končno priložnost, da izkoristi svoje posebne spretnosti in pokaže svojo neomajnost.
 • Igrajo: Anton Petzold, Juri Winkler, Karoline Herfurth, Axel Prahl, Ronald Zehrfeld, Režija: Neele Leana Vollmar
16:55 Zvezda je rojena, film
 • A Star Is Born (1976), 1976
 • Barbra Streisand je ambiciozna pevka, ki postane zvezda, vendar na vzponu do slave izgubi moškega, ki ga ljubi.V energičnem rimejku hollywoodske klasike je Barbra Streisand ambiciozna pevka, ki se vzpenja po glasbenih lestvicah do slave, medtem ko se njen mož Kris Kristofferson trudi rešiti potapljajočo se kariero. Vzpon mlade obetavne pevke Esther Hoffman zaznamuje ugašajoči rokovski zvezdnik John Norman Howard, v katerega se mlada pevka zaljubi. Esther postane odrska senzacija in Howardova srčna izbranka, on pa se v zatonu lastne slave čedalje bolj pogreza v omamo alkohola in kokaina. Hoffmanova slednjič žrtvuje svoje ambicije in želje, da bi skrbela za Howarda, vendar ji ta ne dovoli, da bi se zanj odpovedala sanjam. Zgodba se dogaja ob sijajni glasbeni podlagi Barbre Streisand in Paula Williamsa.
 • Igrajo: Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey, Oliver Clark, Venetta Fields, Režija: Frank Pierson
19:15 Na robu, 5. del
 • The Brink Ep. 05 - Swim, Shmuley, Swim, 2015
 • Nova serija se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju, ponižnem diplomatu Alexu in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku.Nova, polurna komična serija Na robu se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju Larsonu (Tim Robbins), ponižnem diplomatu Alexu Talbotu (Jack Black) in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku Tilsonu (Pablo Schreiber). Vsi trije obupani, domovini vdani možje, se morajo prebijati skozi vsakdanjo zmedo okrog sebe, da bi rešili svet pred tretjo svetovno vojno. 5. del Zeke in Glenn na plemenskem ozemlju komajda uideta oboroženima moškima, potem pa ju reši ekscentrični britanski par. Ker Fareede ni domov, se Alex in Rafiq odpravita na njeno šolo in srečata skupino deklet, ki nimajo kam. Kljub ukazom predsednika se Walter nenapovedano odpravi na obisk k izraelskemu zunanjemu ministru.
 • Igrajo: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi, Maribeth Monroe, Režija: James Muro
19:40 Na robu, 6. del
 • The Brink Ep. 06 - Tweet Tweet Tweet, 2015
 • Nova serija se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju, ponižnem diplomatu Alexu in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku.Nova, polurna komična serija Na robu se z mračnim humorjem osredotoča na geopolitično krizo in njene posledice pri treh različnih možeh: ameriškem državnem sekretarju Walterju Larsonu (Tim Robbins), ponižnem diplomatu Alexu Talbotu (Jack Black) in briljantnem mornariškem vojnem pilotu Zeku Tilsonu (Pablo Schreiber). Vsi trije obupani, domovini vdani možje, se morajo prebijati skozi vsakdanjo zmedo okrog sebe, da bi rešili svet pred tretjo svetovno vojno. 6. del Walter dobi ukaz, naj se vrne v Washington, a v Tel Avivu naleti na Joanne in skuša njeno novo funkcijo uporabiti sebi v prid. Ker sta Zeke in Glenn zdaj talca Martina in Vanesse, pristaneta na igro vlog, v upanju na rešitev. Pozneje se Alex sreča s Kittredgom, ki mu zaupa neke svoje razkrivajoče sanje.
 • Igrajo: Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi, Maribeth Monroe, Režija: Michael Lehmann
20:05 Prava kri, 4. del
 • True Blood Ep. 04 - Escape From Dragon House, 2008
 • Še en uboj v Bon Tempsu je Jasona pripeljal v pripor, kjer sta paznika Andy (Chris Bauer) in Bud (William Sanderson). Še en uboj v Bon Tempsu je Jasona pripeljal v pripor, kjer sta paznika Andy (Chris Bauer) in Bud (William Sanderson). Tara ga s plačilom varščine reši, vendar pa niti ona niti Lafayette nimata protistrupa za njegovo bolezen. Gran skuša prepričati Sookie, naj uporabi svoje telepatske sposobnosti in poišče morilca, obenem pa reši svojega brata. Sookie preprosi Billa, da jo odpelje s sabo v Shreveport v vampirski bar "Fangtasia", kjer Sookie s svojimi nadnaravnimi močmi očara mogočnega nordijskega vampirja Erica (Alexander Skarsgård). Malo pozneje pa svojo moč pokaže tudi Bill. Vsiljivi policist namreč par ustavi na poti domov.
 • Igrajo: Anna Paquin, Stephen Moyer, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Carrie Preston, Režija: Michael Lehmann
21:00 Odkriti pogovori II., 6. del
 • Blunt Talk Ii. Ep. 06, 2016
 • Britanski radijski novičar Walter Blunt je sklenil osvojiti svet ameriške kabelske televizije. V nočnih pogovorih bo z Američani delil svoje modrosti o tem, kako naj čez lužo živijo, mislijo in se obnašajo.Duhovita karakterna komedija "Odkriti pogovori" se vrti okrog priseljenega britanskega radijskega novičarja Walterja Blunta (Patrick Stewart), ki je sklenil osvojiti svet ameriške kabelske televizije. V nočnih pogovorih bo z Američani delil svoje modrosti o tem, kako naj čez lužo živijo, mislijo in se obnašajo. Pri tem ga oblegajo šefi kabelskih mrež, nesposobno poročevalsko osebje, številne nekdanje soproge in otroci vseh starosti. Bluntova edina uteha in podpora je njegov zapiti služabnik, ki ga je iz Velike Britanije vzel s seboj v Los Angeles. Humoristična serija spremlja zgode in nezgode Bluntovih dobronamernih, a večinoma napačnih odločitev in sporočil, bodisi v etru ali vsakdanjem življenju.
 • Igrajo: Patrick Stewart, Jacki Weaver, Adrian Scarborough, Dolly Wells, Timm Sharp
21:30 Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem III., 13. del
 • Last Week Tonight With John Oliver Iii. Ep. 13, 2016
 • John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, prihaja na program HBO z novo pogovorno oddajo. V njej razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.John Oliver je ena najduhovitejših televizijskih osebnosti zadnjega časa; leta 2013 je požel pohvale kritikov in navdušenje občinstva kot gost oddaje The Daily Show voditelja Jona Stewarta. Na program HBO prihaja z novo polurno pogovorno oddajo, v kateri že v tretji sezoni z značilno pronicljivostjo razgrinja številne sodobne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
 • Igrajo: John Oliver
22:00 Ločitev, 9. del
 • Divorce Ep. 09 - Another Party, 2016
 • Sarah Jessica Parker in Thomas Haden Church sta soigralca v osvežujoče odkriti polurni komični seriji o nikoli dokončanem postopku razpletanja zakonskih skrivnosti..Komična serija avtorice Sharon Horgan (tudi ustvarjalke z emmyjem nagrajene serije "Katastrofa") spremlja Frances (Sarah Jessica Parker), ki mora po več kot desetletju zakona ter dveh otrocih nenadoma vnovič ovrednotiti svoje življenje in skrhani odnos z možem Robertom (Thomas Haden Church). Pripoved se začne na zabavi za 50. rojstni dan njune prijateljice Diane, ki jo zaznamuje huda drama, ko se slavljenka in njen soprog Nick močno spreta. Dogodek prepriča Frances, naj pove Robertu, da morata končno narazen. Vendar Frances hitro ugotovi, da sta svež začetek in novo življenje težja, kot je mislila, medtem ko se Robert, ki ga njeno razodetje preseneti, muči z ugotovitvijo, da je njun zakon razpadel. Zelo dolga ločitev se odvije v desetih delih serije, ki v svoji prvi sezoni spremlja Frances in Roberta, medtem ko se soočata z razočaranjem nad koncem njune zveze; ne le s svojimi dilemami, temveč tudi s tistimi njunih otrok in prijateljev. Oster in odkrit humor v napetih situacijah sega od nelagodnih javnih srečanj do grenkih zasebnih terapevtskih seans. Zgodba govori o paru med najtežjimi trenutki njunega življenja, ki drug drugemu namenjata globlja čustva od vseh, ki sta jih bila deležna v zadnjih letih.
 • Igrajo: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Režija: Jesse Peretz
22:30 Prelomnica Svetega Andreja, film
 • San Andreas, 2015, akcijski, IMDb ocena: 6.1
 • Po velikanskem potresu v Kaliforniji mora pilot reševalnega helikopterja priti do svoje žene v Los Angelesu, potem pa se odtujena zakonca skupaj odpravita v porušeni San Francisco reševat svojo edino hčer. Ko se razvpita tektonska prelomnica Svetega Andreja naposled vda in v Kaliforniji sproži potres devete stopnje po Richterjevi lestvici, se pilot reševalnega helikopterja (Dwayne Johnson) in njegova odtujena soproga (Carla Gugino) iz Los Angelesa skupaj odpravita v San Francisco, da bi rešila svojo edino hčer. Vendar je njuno nevarno potovanje na sever le začetek težavne družinske preizkušnje. Ko že mislita, da je najhujše mimo, se srhljiva katastrofa šele dobro začne.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti, Režija: Brad Peyton

več
Prelomnica Svetega Andreja, film