TV spored HBO 2


5. december 2016 - 11. december 2016
15:10 Tu te zapuščam, film
 • This Is Where I Leave You, 2014, komedija, IMDb ocena: 6.6
 • Po očetovi smrti se štirje odrasli bratje in sestra vrnejo domov, kjer so po želji pokojnika prisiljeni preživeti teden pod isto streho – skupaj s svobodomiselno materjo ter zakonci, nekdanjimi partnerji in nesojenimi ljubeznimi. Po očetovi smrti se sprti, docela različni odrasli bratje in sestra (Jason Bateman, Adam Driver, Corey Stoll, Tina Fey) vrnejo domov v rodni kraj, kjer so po želji pokojnika prisiljeni preživeti ves naslednji teden pod isto streho – skupaj z moteče svobodomiselno materjo (Jane Fonda) ter zakonci, nekdanjimi partnerji in nesojenimi ljubeznimi. Soočiti se morajo z napakami iz preteklosti, skrhanimi družinskimi odnosi in svojimi propadlimi zakoni – med svojci ter prijatelji, ki jih najbolje poznajo in ljubijo. Sredi kaosa, duhovitih pripetljajev, srčnih tegob in iskanja odrešitve se med njimi naposled razvije trdna vez, kakršna je mogoče le v družini, gledalce pa satirično opomni na lastne najresničnejše in pogosto najboljše osebnostne plati.
 • Igrajo: Jason Bateman, Tina Fey, Jane Fonda, Adam Driver, Rose Byrne, Režija: Shawn Levy

več
Tu te zapuščam, film
16:55 Ločitev, 9. del
 • Divorce Ep. 09 - Another Party, 2016
 • Sarah Jessica Parker in Thomas Haden Church sta soigralca v osvežujoče odkriti polurni komični seriji o nikoli dokončanem postopku razpletanja zakonskih skrivnosti..Komična serija avtorice Sharon Horgan (tudi ustvarjalke z emmyjem nagrajene serije "Katastrofa") spremlja Frances (Sarah Jessica Parker), ki mora po več kot desetletju zakona ter dveh otrocih nenadoma vnovič ovrednotiti svoje življenje in skrhani odnos z možem Robertom (Thomas Haden Church). Pripoved se začne na zabavi za 50. rojstni dan njune prijateljice Diane, ki jo zaznamuje huda drama, ko se slavljenka in njen soprog Nick močno spreta. Dogodek prepriča Frances, naj pove Robertu, da morata končno narazen. Vendar Frances hitro ugotovi, da sta svež začetek in novo življenje težja, kot je mislila, medtem ko se Robert, ki ga njeno razodetje preseneti, muči z ugotovitvijo, da je njun zakon razpadel. Zelo dolga ločitev se odvije v desetih delih serije, ki v svoji prvi sezoni spremlja Frances in Roberta, medtem ko se soočata z razočaranjem nad koncem njune zveze; ne le s svojimi dilemami, temveč tudi s tistimi njunih otrok in prijateljev. Oster in odkrit humor v napetih situacijah sega od nelagodnih javnih srečanj do grenkih zasebnih terapevtskih seans. Zgodba govori o paru med najtežjimi trenutki njunega življenja, ki drug drugemu namenjata globlja čustva od vseh, ki sta jih bila deležna v zadnjih letih.
 • Igrajo: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Režija: Jesse Peretz
17:25 Odkrivanje neznanega, film
 • Approaching The Unknown, 2016, drama, IMDb ocena: 4.7
 • Stotnik William Stanaforth ima v samotni enosmerni poti nalogo, da naredi prve korake za kolonijo na Marsu. Kot vsi pionirji se bo soočil s hudimi težavami in življenjskimi odločitvami pri odkrivanju neznanega.Znanstvenofantastična drama prinaša filozofsko zgodbo o osamljenem človeku na enosmernem potovanju v vesolje. Stotnik William D. Stanaforth je znanstvenik, pri poskusih pripravljen tvegati življenje za napredek znanosti; pred njim je naloga potovanja na Mars, kjer naj bi naredil prve korake za poznejšo kolonizacijo rdečega planeta. Polet začne samozavestno z jasnimi znanstvenimi cilji – a ko tehnologija odpove in sebe precenjuje do te mere, da se znajde v težavah, se mora soočiti z resnico ter poiskati novo filozofijo, če naj nadaljuje odpravo. Film raziskuje meje človeške preizkušnje in skrivnosti vesolja, ki bodo vselej ostale neizrekljiva uganka.
 • Igrajo: Mark Strong, Luke Wilson, Sanaa Lathan, Charles Baker, Anders Danielsen Lie, Režija: Mark Elijah Rosenberg

več
Odkrivanje neznanega, film
19:00 Ant-Man, film
 • Ant-man, 2015, akcijski, IMDb ocena: 7.4
 • Opremljen z visokotehnološko opravo, ki ga pomanjša na velikost mravlje, mora nepomembni tat Scott Lang najti junaka v sebi ter s pomočjo svojega mentorja dr. Hanka Pyma rešiti svet pred megalomanskim zlobnežem.Naslednja ekranizacija Marvelovega kinematografskega sveta na platna prinaša ustanovitelja Maščevalcev. Nepomembni tat in prevarant Scott Lang (Paul Rudd) zapravlja čas z vlomi in prestajanjem kazni v zaporih, dokler mu genialni znanstvenik dr. Hank Pym (Michael Douglas) ne ponudi neverjetne življenjske priložnosti: visokotehnološko revolucionarno opravo, ki ga lahko pomanjša na velikost mravlje, obenem pa podeli neizmerno moč ter zmožnost komunikacije z žuželkami. Scott tako postane človek-mravlja oziroma miniaturni superjunak Ant-Man; a da bi ustavil hinavskega zlobneža Darrena (Corey Stoll), se pred svojo mlado hčerjo izkazal kot pravi heroj in za nameček rešil človeštvo pred uničenjem, mora mravljinčji junak zbrati ves pogum ter uporabiti svoje zmikavtske izkušnje.
 • Igrajo: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Režija: Peyton Reed

več
Ant-Man, film
21:00 Sprehod med nagrobniki, film
 • A Walk Among The Tombstones, 2014, kriminalni, IMDb ocena: 6.5
 • Liam Neeson je nekdanji newyorški policist Matt Scudder, ki zdaj dela kot zasebni detektiv brez licence. Po sili razmer sprejme delo za prekupčevalca mamil, da bi mu pomagal najti može, ki so ugrabili in surovo umorili njegovo ženo.Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v glavni vlogi je nastal po uspešni knjižni seriji detektivk avtorja Lawrencea Blocka. Neeson upodobi nekdanjega newyorškega policista Matta Scudderja, ki zdaj dela kot zasebni detektiv brez licence. Po sili razmer sprejme delo za prekupčevalca mamil (Dan Stevens), da bi mu pomagal najti može, ki so ugrabili in surovo umorili njegovo ženo. Okoreli policijski veteran ugotovi, da to ni bil prvi tako sprevržen zločin in tudi ne bo zadnji. Meja med zakonitim in nezakonitim se bo morala povsem zabrisati, medtem ko bo v bitki s časom na ulicah velemesta lovil neusmiljene storilce, preden bi vnovič ubijali.
 • Igrajo: Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour, Boyd Holbrook, Patrick McDade, Režija: Scott Frank

več
Sprehod med nagrobniki, film
22:50 Westworld, 10. del
 • Westworld Ep. 10 - The Bicameral Mind, 2016
 • Serijo je navdihnil istoimenski film iz leta 1973 scenarista in režiserja Michaela Crichtona, ki govori o zabaviščnem tematskem parku, poseljenem z roboti. "Westworld" je kraj, kjer zadostijo vsakršni želji in domišljiji obiskovalcev.Zgodba o "Zahodnem svetu" je temačna odiseja o nastanku umetne zavesti ter prihodnosti grešnih misli, ki se odvija na prehodu med bližnjo prihodnostjo in fiktivno preteklostjo. Westworld je svet, kjer zadostijo vsakršni želji in domišljiji obiskovalcev. V enourni drami nastopijo igralci Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolso Berdal, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Clifton Collins, Jr., Simon Quarterman ter Angela Sarafyan. Izvršni producent, scenarist in režiser je Jonathan Nolan; scenaristka in producentka Lisa Joy; drugi izvršni producenti J. J. Abrams, Jerry Weintraub in Bryan Burk; izvršna koproducentka Kathy Lingg; producentka Athena Wickham; ter koproducentka Susie Ekins. Sodelujoča produkcijska podjetja so tudi Robot Productions, Jerry Weintraub Productions in Kilter Films v sodelovanju s televizijskim oddelkom Warner Bros. Serijo "Westworld" je navdihnil istoimenski celovečerni film iz leta 1973, ki ga je po lastnem scenariju režiral Michael Crichton.
 • Igrajo: Evan Rachel Wood, Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Thandie Newton