TV spored CINEMAX


20. oktober 2016 - 26. oktober 2016
06:00 Um, film
 • Wit, 2001, drama, IMDb ocena: 8.2
 • Učiteljica angleške poezije na kolidžu Vivian mora vnovič ovrednotiti svoje življenje, ko izve, da ima raka na jajčnikih v zadnjem stadiju ter le še malo življenja pred seboj. Nenadoma odkrije pomen prijaznosti in sočutja.Učiteljica angleške poezije na kolidžu Vivian Bearing je marljiva akademičarka ter strokovnjakinja za zapleteno metafiziko pesnika Johna Donna. Je izbirčna, natančna ter neprizanesljivo racionalna pri poučevanju in vsakdanjem življenju. Njen status profesorice jo varuje in odmika od okolice, kakor ovoj, znotraj katerega lahko živi brez pomoči kogarkoli. Vendar je nenadoma prisiljena vnovič pretehtati načela in ovrednotiti svoje življenje, potem ko izve, da ima raka na jajčnikih v zadnjem stadiju ter le še malo življenja pred seboj. Njen svet poezije iz 17. stoletja trči ob resničnost eksperimentalne medicine 21. stoletja in v tem soočenju se kot človek na novo prebudi ter odkrije pomen prijaznosti in sočutja.
 • Igrajo: Emma Thompson, Christopher Lloyd, Eileen Atkins, Audra McDonald, Jonathan M. Woodward, Režija: Mike Nichols

več
Um, film
06:00 Pridni punčki, film
 • Little Darlings, 1980, komedija, IMDb ocena: 6.4
 • Najstnika iz različnih okolij se spoznata na poletnem taboru. Ferris je bogato osamljeno dekle, Angel pa srboriti fant z ulice. Takoj se zasovražita in iz trme skleneta stavo, kdo od njiju bo prej izgubil nedolžnost.Petnajstletna Ferris in Angel se po naključju spoznata na poletnem taboru, kjer jima dodelijo sosednji ležišči v isti koči. Med njima se vname sovraštvo na prvi pogled, saj si najstnika ne bi mogla biti bolj različna: romantična in omikana Ferris prihaja iz premožne družine in je vajena vsakršnih privilegijev, medtem ko je verižni kadilec Angel odraščal na ulici v revni soseski. Nekaj imata vendarle skupnega: oba sta še nedolžna, edina med svojimi vrstniki v tisti koči. Pod pritiskom sostanovalcev, še posebej agresivne Cinder, naposled skleneta stavo, kdo od njiju bo prej izgubil nedolžnost.
 • Igrajo: Tatum O'Neal, Kristy McNichol, Armand Assante, Matt Dillon, Maggie Blye, Režija: Ronald F. Maxwell

več
Pridni punčki, film
07:35 Patrulja, film
 • The Patrol, 2013, akcijski, IMDb ocena: 4.3
 • Leta 2006 v afganistanski provinci Helmand patruljira britanska vojska. Medtem ko na odmaknjeno skupino izvidniških vojakov preži skupina uporniških Talibanov, se mladi Britanci sprašujejo o svoji vlogi v vojni.Leta 2006 v afganistanski provinci Helmand patruljira britanska vojska ter se skupaj z afganistansko državno armado bojuje zoper Talibane, nevidnega in smrtonosnega sovražnika. Posebne enote naletijo na protinapad talibanske skupine in njihova tridnevna patrulja se nenadoma podaljša v nedogled. Soočeni s pomanjkanjem streliva, ranjeni in sredi naraščajoče napetosti pod poveljstvom stotnika, ki nima posluha za svoje može, se izčrpani in razočarani vojaki sprašujejo o svoji vlogi v vojni.
 • Igrajo: Owain Arthur, Nicholas Beveney, Daniel Fraser, Alex McNally, Oliver Mott, Režija: Tom Petch

več
Patrulja, film
09:00 Gospa Harris, film
 • Mrs. Harris, 2005, drama, IMDb ocena: 6.0
 • Ljubezen boli. Nihče ni vedel tega bolje od gospe Harris, ravnateljice zasebne šole in dolgoletne ljubice slavnega izumitelja diete Scarsdale, Hermana "Hyja" Tarnowerja,... Ljubezen boli. Nihče ni vedel tega bolje od gospe Harris, ravnateljice zasebne šole in dolgoletne ljubice slavnega izumitelja diete Scarsdale, Hermana "Hyja" Tarnowerja, ki je končala njuno burno 14-letno razmerje tako, da je umorila zdravnika, kar jo je privedlo do zloglasnega in nenavadnega sojenja za umor. Nominiranka za oskarja Annette Bening igra z oskarjevcem Benom Kingsleyjem v tragični, domiselni in nenavadni zgodbi o Jean Harris, ravnateljici zasebne šole, ki je prispela na naslovnice na začetku 80. let prejšnjega stoletja, ko je ustrelila in umorila svojega slavnega ljubimca v njegovem domu v predmestju New Yorka. Zdelo se je, da uglajena in izobražena Harrisova ni človek, ki bi lahko moril. Toda po skoraj 15-ih letih prenašanja Tarnowerjeve nezvestobe, ki ga je podžigala tudi vse večja odvisnost od mamil (nekatera od njih ji je predpisal Tarnower), se je njena ljubezen spremenila v nekaj mračnejšega. Je bila kriva naklepnega umora, kot je trdilo tožilstvo ali je po nesreči ubila Tarnowerja, ko je poskušal storiti samomor, kot je prisegala? Po knjigi Shane Alexander Very Much a Lady.
 • Igrajo: Annette Bening, Ben Kingsley, Ellen Burstyn, Frances Fisher, Philip Baker Hall, Režija: Phyllis Nagy

več
Gospa Harris, film
10:35 Šerif, to je dežela nasilja, film
 • I Walk The Line, 1970, drama, IMDb ocena: 6.7
 • Henry Tawes je šerif v mestecu v državi Tennessee; mož pokončne moralne drže, vselej pripravljen soditi drugim in zvesto slediti črki zakona. Potem pa spozna Almo, mlado lepotico, ki vsa njegova prepričanja zasuka na glavo. Mož postave s podeželja v državi Tennessee je ujet v dolgočasnem zakonu brez ljubezni; šerif majhnega mesta Tawes (Gregory Peck) vso svojo energijo namenja službi, ki je njegovo edino zadoščenje. Je mož pokončne moralne drže, vselej pripravljen soditi drugim in zvesto slediti črki zakona. Potem pa spozna Almo McCain (Tuesday Weld), hčer krajevnega prekupčevalca z alkoholom Carla McCaina (Ralph Meeker), in mlada lepotica ga takoj pritegne. Kljub starostni razliki se med njima razvije ljubezenska zveza, ki jo njen oče še spodbuja, saj naj bi tako šerif zamižal na eno oko pri njegovih nezakonitih poslih z doma na črno skuhanim viskijem. Medtem ko Tawesova brezupna zagledanost v mlado dekle vse bolj načenja njegovo profesionalno etiko, je pripravljen postaviti na kocko celo lastno kariero in odnos s soprogo Ellen (Estelle Parsons).
 • Igrajo: Gregory Peck, Tuesday Weld, Estelle Parsons, Ralph Meeker, Charles Durning, Režija: John Frankenheimer
12:10 Žarišče, film
 • Focus (2015), 2015
 • Sredi najnovejšega, zelo nevarnega podviga spretnega tatu Nickyja v Buenos Airesu se nenadoma pojavi ženska iz njegove preteklosti. Zdaj že tudi sama izkušena prevarantka nepričakovano zasuka stvari na glavo.Will Smith upodobi spretnega poklicnega tatu Nickyja, ki se romantično zaplete z novinko v svetu prevarantov in roparjev (Margot Robbie), a gre njuna zveza po zlu, ko stvari postanejo napete. Tri leta pozneje se zapeljiva fatalka vnovič pojavi v Buenos Airesu, kjer nekdanja ljubimca vsak zase pripravljata roparski naskok na istega moža, milijarderja ter lastnika mednarodnega avtomobilskega dirkalnega moštva (Rodrigo Santoro).
 • Igrajo: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, Gerald McRaney, Adrian Martinez, Režija: Glenn Ficarra, John Requa
13:55 Bounty, film
 • The Bounty (1984), 1984
 • Na platnu še enkrat oživi ena najslovitejših pomorskih dogodivščin. Mel Gibson in Anthony Hopkins sta prvi častnik ter kapitan čezmorske trgovske ladje, katerega surovo ravnanje s posadko je slednjič privedlo do upora.Po vrsti četrta filmska dramatizacija zgodbe o slovitem uporu na čezmorski trgovski ladji H.M.S. Bounty leta 1789 je nastala kot priredba romana Captain Bligh and Mr. Christian britanskega pisatelja Richarda Hougha. Razvpiti kapitan Bligh (Anthony Hopkins) je strog in surov ladijski poveljnik; vendar ni ravno pošast v človeški podobi. Po obisku Tahitija zaradi tovora sadik kruhovca je priča čedalje bolj zrahljani disciplini med možmi, ki so se na otočju vdajali predvsem spolnim nasladam, in prisiljen je k nekaterim skrajnim kazenskim ukrepom. Prvi ladijski častnik g. Christian (Mel Gibson), nekoč njegov prijatelj, kapitanu ni zelo v pomoč, saj se je tudi sam zaljubil v eno od temnopoltih otoških lepotic. Nepričakovano postane pobudnik upora posadke zoper kapitanove metode; a ko skušajo uporniki poiskati zatočišče na Tahitiju, jih na njihovo presenečenje krajevni poglavar zavrne in nazadnje pristanejo na bližnjem nenaseljenem otoku Pitcairn.
 • Igrajo: Mel Gibson, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Edward Fox, Daniel Day-Lewis, Režija: Roger Donaldson
16:05 Jean de Florette, film
 • Jean De Florette, 1986, drama, IMDb ocena: 8.1
 • Da bi obogatela z nasadom nagljev, pohlepni veleposestnik in njegov pokvarjeni nečak zarotniško preprečita njunemu sosedu dostop do edinega vodnega vira. Tako naj bi lastnik farme zajcev propadel in bil prisiljen prodati zemljišče.V zgodnjih 20. letih prejšnjega stoletja se davčni uslužbenec Jean Cadoret odpove mestnemu življenju ter sklene s soprogo Aimée in mlado hčerjo Manon na podeželju Provanse začeti na novo. Od matere Florette je podedoval hišo in nekaj zemlje in Jean namerava tam skrbeti za veliko zajčjo farmo. Prepričan je, da lahko vzgoji dovolj zelenjave, da bi prehranil družino in živali. Vendar ne ve tega, da sta njegov pokvarjeni sosed Le Papet in njegov nečak Ugolin zaprla dostop do edinega vodnega izvira, primernega za namakanje tal, ter tako Jeana v celoti prepustila milosti vremenskih razmer. Zlasti Ugolin si obupano prizadeva prisvojiti zemljišče svojega soseda, da bi imel sam na njem nasad nagljev, s katerim bi obogatel. Le Papet je prepričan, da bo brez vode prišlek kmalu obupal, prodal posestvo in se vrnil v mesto. Vendar se stvari razpletejo veliko bolj tragično, kot bi kdo pričakoval.
 • Igrajo: Yves Montand, Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, Elisabeth Depardieu, Margarita Lozano, Režija: Claude Berri

več
Jean de Florette, film
18:05 Jean de Florette 2, film
 • Manon Of The Spring (aka. Manon Des Sources), 1986
 • V nadaljevanju filma Jean de Florette je mlada Manon zrasla v čedno pastirico na idiličnem podeželju Provanse. Odločena se je maščevati tistim, ki so pred desetimi leti zakrivili tragično smrt njenega idealističnega očeta.Drama prinaša nadaljevanje priljubljene filmske zgodbe Jean de Florette. Po tragični smrti svojega soseda Jeana Cadoreta je njegovo posest kupil César Soubeyran, da bi njegov nečak Ugolin Soubeyran tam industrijsko gojil naglje. Cadoretova vdova se je vrnila k svoji karieri operne pevke, njegova svobodomiselna hči Manon pa je ostala na idiličnem podeželju, kjer sama živi v bližnjem hribovju. César si močno želi naslednikov in spodbuja nečaka, naj si poišče ženo; Ugolin pa je prepričan, da bi bila lahko Manon pravšnja soproga. Potem ko odkrije, da je ta bolj naklonjena novemu krajevnemu učitelju, ga začne razjedati ljubosumje in nenadoma se mu zdi, da je nesmrtno zaljubljen vanjo. Vendar so čustva Manon do nekdanjega soseda Ugolina vse prej kot prijateljska. Potem ko odkrije, da sta prav Ugolin in njegov stric César krivca za smrt njenega očeta, ker sta hotela za bistveno manjšo ceno kupiti njegovo posestvo, se začne v mladi ženski razraščati neomajna želja po strašnem maščevanju.
 • Igrajo: Yves Montand, Daniel Auteuil, Emmanuelle Béart, Hippolyte Girardot, Margarita Lozano, Režija: Claude Berri
20:00 Truplo, film
 • Body, 2015, komedija, IMDb ocena: 6.5
 • Na božični večer tri študentke vdrejo v čudovit dvorec in se tam udomačijo. Ko jih odkrije skrbnik posestva, se zaradi njihovega nepremišljenega odziva zgodi grozljiva tragedija. Morbidno mračen in izkrivljen psihološki triler se v celoti dogaja na nepozaben božični večer, ko se tri študentke odločijo vdreti v čudovit odmaknjen dvorec in se tam udomačiti za mladostniško zabavo v troje. Vendar objestna dekleta odkrije skrbnik posestva in njihova praznična pustolovščina se nepričakovano grozljivo izjalovi. Po tem, ko se zaradi njihovega nepremišljenega odziva zgodi tragedija, se morajo soočiti z nekaterimi strašljivimi odločitvami. Nenadoma se znajdejo v hitchcockovski nočni mori, napetost in sumničavost naraščata, vrstijo se prevare in manipulacija – naposled ne gre zaupati nikomur, za vsakim vogalom pa jih čaka novo grozljivo presenečenje.
 • Igrajo: Helen Rogers, Alexandra Turshen, Lauren Molina, Larry Fessenden, Adam Cornelius, Režija: Dan Berk, Robert Olsen

več
Truplo, film
21:15 Izobčenci in angeli, film
 • Outlaws And Angels, 2016, drama, IMDb ocena: 5.4
 • Izobčenci na begu nepričakovano vdrejo v dom na videz nedolžne družine na divjem zahodu, da bi prenočili. Začne se napeta igra mačke in miši, zapeljevanje vodi v zamenjavo vlog ter naposled v krvavo maščevanje. Okoreli izobčenec Henry povede svojo tolpo morilcev in banditov v tvegan rop banke na divjem zahodu, da bi si z denarjem zagotovil finančno neodvisnost in možnost za novo življenje na mehiški meji. Vendar se podvig močno zaplete, stvari postanejo krvave in roparji so naposled prisiljeni ubiti zveznega šerifa. Na njihove glave razpišejo eno največjih tiralic v zgodovini države in nepridipravi se čez nevarno prerijo podajo v beg proti jugu. Na pol živi ter brez konj, hrane in vode se končno zatečejo na odmaknjeno posestvo Georgea Tildona, ki tam živi z ženo in dvema hčerama. Tolpa nima druge možnosti, kot da vdre v hišo, da bi tam prenočili in se naslednjega dne skušali prebiti čez mejo. A na videz nedolžna družina ima nekatere skrivnosti: začne se napeta igra mačke in miši, oblikujejo se nepričakovane vezi, zapeljevanje vodi v zamenjavo vlog ter naposled v krvavo maščevanje. Henry je nazadnje soočen z nenavadno možnostjo za odrešitev.
 • Igrajo: Chad Michael Murray, Francesca Eastwood, Teri Polo, Frances Fisher, Luke Wilson, Režija: JT Mollner

več
Izobčenci in angeli, film
23:15 Pošasti 2, film
 • Monsters: Dark Continent, 2014, drama, IMDb ocena: 4.3
 • Deset let po dogodkih iz prvega dela so se "kužna območja" razširila po vsem svetu. Na Bližnjem vzhodu se pojavljajo nova odporniška gibanja. Obenem se v tistih krajih množijo orjaške vesoljske pošasti.Deset let po dogodkih iz prvega dela filmske uspešnice režiserja Garetha Edwardsa Pošasti so se "kužna območja" iz Mehike razširila po vsem svetu. Na Bližnjem vzhodu se pojavljajo nova odporniška gibanja, medtem ko se v tistih krajih množijo orjaške vesoljske pošasti. Da bi omejili njihovo število, so Američani z vojaškimi enotami navzoči v neimenovani državi Bližnjega vzhoda in tam redno bombardirajo puščavo. Rezultat je možica trupel velikanskih bitij, a tudi številne kolateralne žrtve med krajevnim civilnim prebivalstvom. Vojska se torej bojuje na dveh različnih frontah: zoper upornike, oborožene z raketometi in doma izdelanimi eksplozivnimi sredstvi ter skrivnostnimi lovkastimi pošastmi, ki se premikajo po pusti pokrajini.
 • Igrajo: Johnny Harris, Sam Keeley, Kyle Soller, Nicholas Pinnock, Sofia Boutella, Režija: Tom Green

več
Pošasti 2, film