TV spored CINEMAX 2


8. december 2016 - 14. december 2016
06:00 Ime mi je Emily, film
 • My Name Is Emily, 2015, drama, IMDb ocena: 7.1
 • Po smrti matere in psihičnem zlomu očeta Emily pristane v krušnem domu. Na njen 16. rojstni dan se z edinim prijateljem v šoli Ardenom odločita za vsako ceno rešiti očeta iz umobolnice.Po smrti matere in psihičnem zlomu očeta Emily pristane v krušnem domu ter na novi šoli, kjer jo vrstniki izključijo iz svoje družbe. Ko na 16. rojstni dan prvič v življenju ne prejme vsakoletne očetove voščilnice, Emily ve, da je nekaj narobe. Stvari sklene vzeti v svoje roke in skupaj z edinim prijateljem v šoli Ardenom se odločita za vsako ceno rešiti očeta iz umobolnice. Med potjo do psihiatrične ustanove se mladostnika zbližata in naučita pomembnih dejstev o naravi medčloveških odnosov, tako tistih z njunimi starši kot tudi njune vzajemne naklonjenosti.
 • Igrajo: Evanna Lynch, George Webster, Michael Smiley, Barry McGovern, Martin McCann, Režija: Simon Fitzmaurice

več
Ime mi je Emily, film
07:35 Gospa Bovary, film
 • Madame Bovary (2014), 2014
 • Naveličana zakona s podeželskim zdravnikom in utesnjenosti življenja v majhnem mestu se nemirna mlada lepotica Emma Bovary odpravi iskat svoje sanje o vznemirjenju, strasti, statusu in ljubezni – naj stane, kar hoče.V čudovito posneti priredbi klasičnega romana »Gospa Bovary« slavnega Gustava Flauberta mlada Mia Wasikowska upodobi razočarano podeželsko ženo, ki hrepeni po svobodi. Zgodba Emme Bovary (Mia Wasikowska) se odvija v francoski Normandiji, kjer se je mlada lepotica nepremišljeno poročila z zdravnikom iz majhnega kraja Charlesom Bovaryjem, da bi tako zapustila prašičjo farmo svojega očeta. Ko nekoč spozna bleščeči svet visoke družbe, se kmalu naveliča svojega dolgočasnega soproga in pustega življenja ter se odpravi iskat svoje sanje o vznemirjenju, strasti, statusu in ljubezni – naj stane, kar hoče.
 • Igrajo: Mia Wasikowska, Paul Giamatti, Ezra Miller, Rhys Ifans, Henry Lloyd-Hughes, Režija: Sophie Barthes
09:30 Maja počni, kar hočeš, film
 • En Mai, Fais Ce Qu'il Te Plait (aka. Come What May), 2015
 • Maja 1940 Francija kapitulira in milijoni ljudi se znajdejo na cesti, zgroženi nad bližanjem nemške vojske. Med njimi je tudi Nemec, ki je nasprotoval nacizmu in je bil zato v ječi, zdaj pa išče svojega mladega sina.Maja 1940 Francija kapitulira. Da bi ušli pred nemško invazijo, prebivalci vasice na severu Francije zapustijo svoje domove, podobno kot milijoni njihovih rojakov. Z njimi je tudi nemški fant Max. Njegov oče Hans je nasprotoval nacističnemu režimu in so ga zato v Arrasu zaprli, ker je lagal o svoji narodni pripadnosti. Hansa naposled izpustijo iz ječe in odpravi se iskat svojega sina. Spremlja ga škotski vojak, ki bi se rad vrnil domov.
 • Igrajo: August Diehl, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner, Alice Isaaz, Matthew Rhys, Režija: Christian Carion
11:25 Bridgend, film
 • Bridgend (2015), 2015
 • Sara in njen oče Dave se preselita v vas, kjer se med mladimi pojavlja veliko število samomorov. Sara se zaljubi v enega od najstnikov, novi policist v kraju Dave pa skuša ustaviti skrivnostni val samomorov.Psihološka drama spremlja Saro in njenega očeta Dava, ki se preselita v manjši kraj v okrožju Bridgend, kjer se med mladimi prebivalci pojavlja nenavadno veliko število samomorov. Sara se nevarno zaljubi v enega od najstnikov, Jamieja, novi policist v kraju Dave pa skuša raziskati ter ustaviti skrivnostni val samomorov. Zgodba se osredotoča na odnose med ranljivimi mladostniki in njihovimi starši, ki ne morejo doumeti srhljivega pojava, medtem ko se samomori čedalje bolj kažejo kot nekakšen kazenski obred. Pripoved je osnovana na resničnem nizu nepojasnjenih dogodkov v okrožju Bridgend, majhni premogovniški skupnosti v angleškem južnem Walesu. Tam se je med leti 2007 in 2012 zgodilo kar 79 samomorov in med umrlimi je bila večina najstnikov.
 • Igrajo: Hannah Murray, Steven Waddington, Josh O'Connor, Adrian Rawlins, Patricia Potter, Režija: Jeppe Rønde
13:15 Profesor, film
 • La Prima Notte Di Quiete, 1972
 • Profesor Daniel Dominici (Alain Delon), ljubitelj iger na srečo in pesnik, sprejme službo v italijanskem letovišču Rimini. Tam se zaljubi v eno od svojih študentk, 19-letno Vanino, in usoda poskrbi za tragičen razplet.Ljubezenska melodrama se odvija v vročem italijanskem letovišču Rimini, kjer dekadentno meščanstvo preživlja čas med igrami na srečo in zapeljevanjem nasprotnega spola. Tam začenja učiteljevanje čedni, nemarno ravnodušni profesor Daniel Dominici (Alain Delon), ljubitelj iger na srečo in pesnik, ter kmalu vznemiri domišljijo zdolgočasenih študentk. Z nenavadnimi učnimi metodami in burnim zasebnim življenjem sproža zgražanje med svojimi kolegi, medtem ko se trudi prenašati cinizem svoje depresivne partnerice Monice. Neskončno osamljen naposled razdre to neobetavno zvezo in preživlja noči v krajevnih igralnicah. Kmalu pritegne pozornost ene svojih študentk, 19-letne Vanine. Vendar usoda poskrbi za tragičen razplet njune romance.
 • Igrajo: Alain Delon, Giancarlo Giannini, Sonia Petrovna, Renato Salvatori, Lea Massari, Režija: Valerio Zurlini
15:25 Borealis, film
 • Borealis, 2015, komedija, IMDb ocena: 6.3
 • Brezposelni kvartopirec Jonah pelje svojo odtujeno najstniško hčer Auroro na nevarno pot v Churchill v provinci Manitoba, da bi ji pokazal veličastni severni sij – preden bo zaradi očesne bolezni popolnoma oslepela.Brezposelni kvartopirec Jonah pelje svojo odtujeno, z marihuano zasvojeno najstniško hčer Auroro na nevarno pot v Churchill v kanadski provinci Manitoba, da bi ji pokazal veličastni severni sij – preden bo zaradi očesne bolezni popolnoma oslepela. Z živahnim pobiralcem stav za petami sta se Jonah in Anna prisiljena soočiti drug z drugim, svojo tragično preteklostjo in razvadami – na različne, nepričakovane in pogosto zabavne načine.
 • Igrajo: Jonas Chernick, Joey King, Kevin Pollak, Emily Hampshire, Clé Bennett, Režija: Sean Garrity

več
Borealis, film
17:05 Gospa Bovary, film
 • Madame Bovary (2014), 2014
 • Naveličana zakona s podeželskim zdravnikom in utesnjenosti življenja v majhnem mestu se nemirna mlada lepotica Emma Bovary odpravi iskat svoje sanje o vznemirjenju, strasti, statusu in ljubezni – naj stane, kar hoče.V čudovito posneti priredbi klasičnega romana »Gospa Bovary« slavnega Gustava Flauberta mlada Mia Wasikowska upodobi razočarano podeželsko ženo, ki hrepeni po svobodi. Zgodba Emme Bovary (Mia Wasikowska) se odvija v francoski Normandiji, kjer se je mlada lepotica nepremišljeno poročila z zdravnikom iz majhnega kraja Charlesom Bovaryjem, da bi tako zapustila prašičjo farmo svojega očeta. Ko nekoč spozna bleščeči svet visoke družbe, se kmalu naveliča svojega dolgočasnega soproga in pustega življenja ter se odpravi iskat svoje sanje o vznemirjenju, strasti, statusu in ljubezni – naj stane, kar hoče.
 • Igrajo: Mia Wasikowska, Paul Giamatti, Ezra Miller, Rhys Ifans, Henry Lloyd-Hughes, Režija: Sophie Barthes
19:00 Tarče, film
 • Targets, 1968, triler, IMDb ocena: 7.4
 • Film spremlja ostarelega filmskega igralca iz grozljivk (Boris Karloff); ta se med nastopom v letnem kinematografu sooči z norim vietnamskih vojnim veteranom (Tim O'Kelly), ki z ostrostrelsko puško seje smrt in grozo med prebivalstvom. Po uradnem prikazu svojega zadnjega filma ostareli igralec iz grozljivk Byron Orlok (Boris Karloff) javno napove svojo upokojitev. Zdi se mu, da je zgolj zastarela posebnost v primerjavi z nasiljem, ki se odvija na ulicah. Mladi filmski režiser Sammy Michaels (Peter Bogdanovich) kljub temu upa, da ga bo prepričal o nastopu v svojem filmu. Istočasno se mladi zavarovalniški agent Bobby Thompson (Tim O'Kelly) odloči, da bo uporabil svojo zbirko orožja in umoril svojo mater, ženo in dostavljavca iz trgovine. Po tistem se z ostrostrelsko puško povzpne na plinski stolp in začne sejati smrt med naključnimi motoristi na avtocesti v Los Angelesu. Kot da to ne bilo dovolj tragično, se stvari zasukajo še na slabše, ko se poti Orloka in Thompsona prekrižajo med igralčevim nastopom v letnem kinematografu, kjer ga čaka do zob oboroženi psihopat Thompson.
 • Igrajo: Tim O'Kelly, Boris Karloff, Arthur Peterson, Monte Landis, Nancy Hsueh, Režija: Peter Bogdanovich

več
Tarče, film
20:30 Izgnanka, film
 • The Exile (aka. El Destierro), 2015
 • Med državljansko vojno v Španiji vojaka stražita postojanko v gorah in najdeta ranjeno Poljakinjo. Negujeta jo, dokler ne okreva, potem pa se morata odločiti, ali naj jo predata svojim častnikom – ali pa skrivata še naprej.Med državljansko vojno v Španiji je semeniščnik Teo zadolžen za stražo majhne in odročne vojaške postojanke na vrhu gore. Majhno bivališče si mora deliti s Silveriom, ki je bil tja dodeljen že prej. Mladeniča se prepirata o vsem, saj sta si povsem različna, imata drugačne vrednote in način življenja. Sčasoma se vendarle sporazumeta in poslej ohranjata krhko ravnovesje vsakodnevnega skupnega življenja. Vendar se njuno sožitje znajde na preizkušnji, ko naletita na Solsko, ranjeno poljsko vojakinjo. Drama govori o veri, ki vznikne v težkih in skrajnih okoliščinah vojnih grozot. Nič naravnega ni v skupnem življenju sredi obupnih razmer, v katerih se kdo znajde proti svoji volji. Dva človeka si tako po sili delita skupno bivališče, potem pa mednju pride ženska in vzpostavi nenavaden ljubezenski trikotnik – ko se morata vojaka odločiti, ali naj jo predata svojim nadrejenim ali skrivata še naprej.
 • Igrajo: Joan Carles Suau, Eric Francés, Monika Kowalska, Chani Martín, Režija: Arturo Ruiz Serrano
22:00 Večerna pesem, film
 • Sunset Song, 2015, drama, IMDb ocena: 6.5
 • V podeželski skupnosti se odvije intimna in epska zgodba o upanju, tragediji in ljubezni. Čedno inteligentno mlado dekle odrašča na kmetiji na severovzhodu Škotske, medtem ko se bliža prva svetovna vojna. V pripovedi z začetka 20. stoletja je Chris Guthrie hči kmetovalca, ki odrašča na kmetiji na severovzhodu Škotske ter si med tragičnimi preizkušnjami in družinsko nesrečo prizadeva za ljubezen. Po tem, ko je njena mati, z revščino zaznamovana in od mnogih porodov izčrpana ženska, zastrupila sebe in svoja otroka dvojčka, mora trmasta Chris prevzeti nadzor nad posestvom. Očeta zadene kap in je prikovan na posteljo, po drugi strani pa bi se vdajal incestnim razmerjem, in Chris ostane sama z najbližjim zaveznikom ter prijateljem, svojim bratom. Nazadnje spozna ljubezen, vendar se mora z začetkom prve svetovne vojne kmalu posloviti tudi od moža. Ostane na kmetiji, vezana na zemljo in okolje, ki pa ga bosta razvoj tehnologije in vojna za vselej spremenila.
 • Igrajo: Agyness Deyn, Peter Mullan, Kevin Guthrie, Jack Greenlees, Ian Pirie, Režija: Terence Davies

več
Večerna pesem, film